VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Hemligheten bakom bra nattsömn

IMG_1141 2

Skrutt har sovit nästan hela dagen.. Trodde hon skulle vakna upp vid tre men efter lite amning så somnade hon om på mitt bröst och jag med henne :) Fick en liten powernap medan korten för framkallning laddades upp på smartphoto.se så när jag vaknade så var det bara att börja redigera och välja storlek. Känns skönt att ha det gjort och det är riktigt fina kort som skall sättas in i ramar eller ges till släkt och vänner :)

Efter kvällspromenaden blev det middag med en glad skrutt. Hon satt i sin babysitter och pratade och försökte få min uppmärksamhet :) Behövde bara titta på henne så skrattade hon :) Hon är riktigt rolig och härmar när man öppnar munnen och ler när man säger buu :)

Nu sover hon igen (slocknade i babysittern men jag lyfte över henne till sleppyheaden) och jag njuter av Da Vinci-koden och några bitar 70% choklad. Tycker faktiskt att filmen är rätt bra men boken är bättre (är det inte ofta så?), har lite mer detaljer men det var oxå det som var lite jobbigt. Jag fattade inte allt det där med rosen och blev bara förvirrad..

Nu fick jag sällskap av en trött och täppt liten tjej som hellre ligger i mammas famn än själv.. Inget mig emot sålänge hon KAN sova själv och speciellt nattetid.

Jag och killen kom på varför vissa säger att dem inte får tillräckligt med sömn om nätterna. Förmodligen är det för att barnet somnar tidigt på kvällen, runt 20, men inte går man själv och lägger sig då nej, utan man är vaken till 22-23 någonting. Sen vaknar barnet vid 04-05 och är piggt för den har fått tillräckligt med sömn. Vår tjej somnar för natten vid 22-23 och sover lääänge på mornarna :) Passar oss bra då vi ligger och kollar på tv i sängen och ofta hinner hon somna innan vi stänger av för att sova.. Vi går sällan upp före åtta och skulle hon få bestämma skulle hon ligga och dra sig till halv tio :)

Nej nu kom killen hem och det blir lite fredagsmys. Han jobbar hela helgen så får se vad jag och skrutt hittar på. Promenader med Benji blir det iaf och kanske träffa kompisar som är helglediga :)

Fortsatt trevlig kväll på er!!


Kommentarer


 1. Malin 27 januari, 2012 on 22:05 Svara

  Sova mellan 20-04 är ca 8 timmars sömn. De flesta bebisar behöver ca 12 timmars sömn per natt. Så jag tror inte på er teori :-) Tror snarare de handlar om att vissa bebisar sover dåligt, och då menar jag vaknar ca varje till varannan timme på nätterna. Men hur som, skönt för er att ni har en liten tjej som förstår att sova på nätterna :-) de är värt guld. Man orkar så mycket mer om man får sova ok på nätterna. Kram på er

  • caroline84 27 januari, 2012 on 22:43 Svara

   Jo visst behöver dem mer än åtta timmars sömn och alla sover olika så men det jag menar om man har ett barn som sover samma typ av timmar så vore det ju bättre/lättare (?) om den somnade senare då man hellre går upp efter sju än vid fem.. Så det var mer som ett exempel :) Sen kan man såklart inte styra hur ett barn sover i början och alla barn är olika :)

 2. Martina 27 januari, 2012 on 23:13 Svara

  Det är ju kanon om hon vill sussa samma timmar som ni :) så skönt.! ja jag väntar med spänning kan jag säga. Skulle kunna göra vad som hellst för att få ut den nu :) man undrar så mkt hur den ser ut, vad det blir, mkt eller lite hår? haha tusen funderingar som man får svar på inom en så kort stund när det väl är dags. Helt sjukt.. Hade ni bestämt namn innan eller hade ni lite förslag och såg vad det var för liten böna när hon kom ut sen? KRAM

  • caroline84 28 januari, 2012 on 10:53 Svara

   Ja vi har verkligen haft tur med hennes sovtider :)
   Kommer ihåg sista tiden och hur man bara ville att bf datumet skulle komma så man skulle få träffa den lilla.. Och ni som inte vet vad det är för kön heller :)
   Vi hade namnförslag men bestämde sen långt innan att vi skulle titta på henne innan vi bestämde oss. Under sista tiden kom vi fram till att det skulle bli en Linnea eller Nea.. Efter en dag tillsammans kom vi fram till att hon var en Nea :)
   Har ni många namn?
   Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna