VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Nya matvanor

Den senaste tidens magattacker har fått mig att tänka på vad det är jag stoppar i mig. Även om jag har tänkt på det efter varje gång och tänkt att nu ska jag inte stoppa i mig nåt mer bröd, socker osv så slinker det ner iaf. Dålig karaktär jag vet 🙂 Men nu när jag har haft tre magattacker på kort tid (hade en igår igen) MÅSTE jag börja tänkta efter innan jag äter nåt.

Jag vet ju vad det är som är största boven (tror jag) och det är det vita mjölet. Alla bullar som jag bakat (och ätit) den senaste tiden, alla mjölkprodukter som smygit sig in i mat (är laktosintolerant) och sockret.. Är sockerberoende så måste få bukt med det. Jag känner inte att jag behöver ta bort det helt men inte äta så mycket av det på vardagarna iaf. Välja mörk choklad som jag faktiskt älskar men då inte ta så många bitar för det är ju mjölk i.

Om man börjar med frukosten så är det brödet som måste bort. Även om vi har ätit mörkt bröd de senaste åren så skadar det ju inte att testa att ta bort det. Imorse nu så blev det havregrynsgröt med mjölk och jordgubbssylt + två ägg med salt. Funderar på att köpa barnmatspure istället för sylt för det innehåller inte lika mycket socker. Mamma som tipsade om det 🙂 Får se om jag håller mig på det. Ett annat alternativ är fil/yoghurt med banan, smoothis eller keso med banan el. kanel. Inget mer vitt mjöl nu på ett tag iaf så får vi se vad magen säger.

Samma sak med lunch och middag. Renare mat kan man väl säga att det blir. Kyckling med avokado och keso, lax med spenat/broccoli osv.. Killen kommer ju inte kunna äta utan potatis/pasta så det kommer ju alltid att finnas men ska försöka äta mer sallad och grönt. Jag har ju faktiskt lite mer tid nu om dagarna att lägga ner lite mer tid på att laga bra mat. Hoppas att killen vill hänga på till en viss del 🙂

Nu ska det storhandlas med morfar och kommer bara att väljas bra råvaror, en fördel när det är en själv som handlar 🙂 Mår inte riktigt hundra men skrutt får följa med som en liten energikick 🙂


Kommentarer


  1. jaana 25 januari, 2012 on 16:44 Svara

    Du måste tänka på att du får i dig tillräckligt av allt nu när du ammar.Det tar bara några dagar så är sockerberoendet borta. Hon kanske också mår bättre i sin lilla mage…Att lägga in några mellanmål är inte så dumt, då hålls ju blodsockret i balans och du slipper bli vrålhungrig,det går åt mer energi när du ammar.Hoppas du kommer på riktigt nyttiga och mättande maträtter så jag kan haka på det sen när jag kommer hem 🙂

  2. Mia 25 januari, 2012 on 20:05 Svara

    Jag var med i viktväktarne på ammingsprogrammet och åt en del nötter på kvällarna för att komma upp i rätt fettmängd.
    Lycka till !

    • caroline84 27 januari, 2012 on 10:47 Svara

      Ahh nötter är ett bra tips.. Tack!

  3. Sandy 26 januari, 2012 on 09:02 Svara

    Helt klart att du ska ta yoghurt med frukt etc. kanel är super och keso har bra proteiner. Försök att skippa gryn som havregrynsgröten helt. då det är ganska mycket energi i det, fast iofs det beror ju på om du ska ner i vikt eller inte=) kom jag nu att tänka på. om du ska vara viktstabil så är gröten jättebra. men strunta i sylten och ta färska bär istället.

    Om ni ska ha pasta etc hemma så välj bättre varor. Ta fullkornspasta, parboiled rice. Och OM DU måste äta det, så ta en potatis istället för 3. Hoppa helst allt såklart!

    Puss puss puss glöm inte att vi kommer snart=)

    • caroline84 27 januari, 2012 on 10:46 Svara

      Åhh skönt att höra att man är på rätt bana 🙂 Gröten kommer jag nog fortsätta med för det jag försöker inte gå ner i vikt så länge jag ammar 🙂 Men nu vet jag vem jag ska vända mig till för mattips.. Kommer att ha mycket att prata om när ni kommer upp i februari 🙂
      Fullkorn har vi alltid ätit men bådas fel som vi gör är portionsstorlekarna.. Men nu ska det bli ändring på det och N ville haka på, det är ju lättare när man är två så håll tummarna!!

      Massa kramar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna