VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Jobbig start

Så här glest på inlägg har jag nog aldrig haft det men ni förstår ju varför :)

Vi är såå lyckliga och är fortfarande i en drömvärld känns det som <3 Hon är så vacker och så himla fin. Som vi har längtat! Hon har förtrollat oss helt och hållet och vi kan inte få nog av att kolla på henne och mysa :)

Jag kommer skriva en mer utförlig förlossningsberättelse när jag kommit hem och mår bättre. För det blev lite dramatiskt på slutet och jag har ägnat de senaste dygnen åt att hämta kraft.

Precis när hon fötts så fick jag upp henne på bröstet och allt var frid och fröjd tills BM insåg att det fattades en bit av moderkakan och att jag blödde mer och mer. Tillslut kom läkaren och sen gick det rätt fort allting.
Skruttan slängdes upp på killens bröst i en fåtölj och mig började dem rulla mot operation. BM satt och höll ett tryck på min mage (stora kroppspulsådern) hela vägen ner för att minimera blödningen.
Fick mer epidural och kände ingen från naveln och ner. Slumrade till några gånger för att sen vakna upp och höra dem prata om mitt underliv och åtgärderna. Frös något fruktansvärt och när jag kom till uppvaket så fick jag värmefiltar och även en påse blod till så jag var då uppe i tre påsar totalt. Förlorade 3 liter blod så det var ju inte så konstigt att man var borta och blek som ett lakan.
Och så hade dem sytt då muskeln gått av så vid halv sju var jag uppe hon mina älsklingar igen <3 kändes som en evighet!!

Så jag var sängliggandes hela dagen igår vilket satte otroligt stort ansvar på killen som fick göra ALLT! Byta blöja, trösta, klä på henne, fixa mat till mig, ge mig vad jag behövde från väskan osv.. Han var min betjänt kan man säga för jag kunde inte ens sitta upp för att jag var så svullen och hade sååå ont mellan benen! Hade så ont att smärtstillande inte räckte och de fick testa högre doser morfin men det hade en liten verkan på mig tyvärr.

Igår kväll ammade jag för första gången och det gick bra. Hon fick i sig bra med råmjölk och bm var så förvånad över hur mycket jag hade. Vissa får bara ut nån droppe men på mig rann det :)
Inatt började det kännas bättre så nattBM hjälpte mig att lägga mig på sidan och så ammade jag henne liggandes.. Det var riktigt mysigt :)

Idag har katetern tagits ut, fått blodtrycksfall (jag som har haft högt hela graviditeten), gjort nummer två (till allas glädje) och även tagit en liten dusch. Skönt att vara på benen igen och längtar till första blöjbytet och kunna hämta mina egna saker. Killen har verkligen varit den bästa!!! Han har gått upp och hämtat saker, fällt upp mitt ryggstöd på sängen så jag har kunnat äta och sitta med henne.. Världens tåligaste och bästa pappa har skruttan!! Jag är sååå lyckligt lottad!!

Nej nu ska vi amma :)


Kommentarer


 1. Therese 29 november, 2011 on 13:06 Svara

  Åh, du har en omtumlande, känslosam och alldeles underbar tid framför dig! Tänka vad man glömmer snabbt när de väl är ute. Hoppas du blir piggare och slipper ha ont snart. Kramar

 2. Martina 29 november, 2011 on 15:43 Svara

  Skönt att du är på bättringsvägen och mår bra, förstår att du är lycklig,! Du får krya på dej och hoppas smärtan går över. Kram på er!!!

 3. Stolt Mamma 29 november, 2011 on 19:53 Svara

  Grattis till lillan ♥
  Hoppas att det blir bra snart….
  Kramar till er!

 4. Eva W 29 november, 2011 on 20:23 Svara

  Oj jag blir alldeles tårögd, du är så tapper och din gulliga kille, ni är ett bra team.

  Nu ska du återhämta dig och mysa med er underbara lilla flicka. Massor av kramar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna