VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Förlossningen

Eftersom jag ska ta blodtryck och urinprov två gånger i veckan var jag på öppen mottagningen idag på MVC på eftermiddagen. Fick träffa en ny BM som tog alla prover. Urinen visade +4 protein och blodtrycket 150/90. Så hon ringde in till förlossningen som tyckte att jag skulle komma in för kontroll.
Så det blev hem, packa övernattningsväska och slänga i sig lite mat. Kändes konstigt att åka in och inte veta om man vad som skulle hända. Inte nervös eller så men om dem tyckte att jag hade för högt blodtryck så lägger dem in mig över natten och beroende på hur det ser ut kan man sättas igång dan efter. Så att åka in och inte veta hur morgondagen skulle se var väl det som kändes som ett pirr i kroppen.
Togs in på ett rum och fick ligga med ctg som såg jättefin ut. Efter det tog hon blodtrycket och det låg på 150/100 men proteinet var bara +2. Hon tog blodprov så nu väntar vi på svaret och läkaren. Lutar att vi får åka hem men vet mer när hon varit här.
Just nu underhåller killen mig med att sjunga med till rocklåtar på radion 😀 Jag har väl sagt att jag har världens bästa kille!

Nu var läkaren här och jag ligger precis på gränsen för inläggning. Hon låter mig åka hem men får med mig en dunk för att samla urin tills imorn eftermiddag och då ska jag komma in på kontroll igen. Ev blir jag inlagd imornkväll och beroende på hur det ser ut kan jag bli igångsatt..
Fortsättning följer…


Kommentarer


 1. Eva W 21 november, 2011 on 22:17 Svara

  Hej gumman, vi får hoppas att dina värden blir bättre så att du och lillgumman mår bra. Jag struntar i om jag förlorar vadslagningen då jag tror att du kommer att gå över tiden.
  Nu blir jag kompismamma nervös och ser fram emot att se hur det går.
  Lycka till och bamsekramar

  • caroline84 22 november, 2011 on 08:34 Svara

   Tack Eva! Det lutar nog åt igångsättning så innan helgen är hon väl här :) konstig känsla bara..

 2. Martina 22 november, 2011 on 07:49 Svara

  Spännande, hoppas värdena håller sig i schack och att ni mår bra.! En liten fråga, när fick du börja lämna urin prov? under alla kontroller eller var det som senaste veckorna? Kram!

  • caroline84 22 november, 2011 on 08:32 Svara

   När de mätte högt blodtryck började dem ta urinprov då det går hand i hand med havandeskapsförgiftning. Men fråga din BM för det är väl bra att göra ibland för att se att man inte har nån urinvägsinfektion eller så..
   Har tid vid 15 idag så vi får e vad de säger.. Kommer ta med allt för inläggning och så får vi se.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna