VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Försäkringskassan = krångel

Eftersom min tjänst som jag har är en säkerhetsrisk och min chef inte kunde omplacera mig sökte jag graviditetspenning i somras (ni kan läsa om det här, här och här). Jag blev först sjukskriven för ryggen och den ersättningen fick jag i september. Efter det har jag gått och väntat på ersättningen för oktober och nu november. Den i oktober har jag missat lite för det var så mycket med flytt och allt runt det men när jag nu ännu inte fått några pengar i november kände jag att det är nåt som inte stämmer. Hon nämnde ju inte att jag skulle göra nåt när hon ringde i somras och berättade att jag blivit beviljad och det stod inget i papperna som jag fick hem heller så jag har ju godtroget gått och väntat..

Så jag ringer upp dem och frågar varför jag inte fått nån ersättning. ”- Har du skickat in blanketten om att du vill ha den utbetald då?” frågar hon mig. VAAAAAA????!!! Måste JAG skicka in en blankett om att jag vill ha den UTBETALD? Varför tror ni att jag har ansökt om det? För att jag tycker att det är så roligt att skicka papper fram och tillbaka och ringa 17 gånger i veckan i en månads tid? Klart jag vill ha den utbetald! ”-Man måste skicka in HUR mycket man vill ha utbetalt för att vissa mår ju bättre och känner att dem kan jobba och då behöver dem ju inte all ersättning”, fortsätter hon. Men jag har ju inget jobb att gå till!!! Borde det inte stå nånstans att jag INTE kunde omplaceras, har därför ingenstans att jobba och därför vill ha all ersättning jag kan få? ”-Och du fick ingen blankett med beskedet? Det borde du ha fått.” Borde och borde. Om jag hade fått en blankett där det står ”Fyll i hur mycket du vill ha i ersättning”, tror du inte att jag hade fyllt i den då? Så nej jag har inte fått en sån blankett!

Åhhh jag blev så arg och ledsen och tyvärr så hörde hon ju mig gråta och jag kunde inte sluta snörvla. Kändes så jävla typiskt när man låg på dem så mycket i somras och det lyckades och man trodde allt var kirrat. Nej då är det ett litet jävla papper som missats (från deras sida anser jag)!! På måndag kommer det en brev hem och det kommer fyllas i pronto och skickas in och sen ska jag fan i mig ha mina pengar!! Usch nu känner jag att upprördheten kommer över mig igen.. Snacka om att kunna förstöra en fredagmorgon men de ska inte få förstöra resten av dagen!!

Så nu har jag fått avreagera mig och förhoppningsvis är det nån annan därute som sökt graviditetspenning som ser detta så det inte händer fler. Man lär sig hela tiden men jag blir väl aldrig klok på FK. Ska aldrig ta nåt mer för givet när det gäller dem utan kolla upp in i minsta detalj hur dem ska ha det!!!


Kommentarer


 1. The Housewife 18 november, 2011 on 12:44 Svara

  Alltså vad säger man om FK….. inte mycket… suck

 2. Martina 18 november, 2011 on 19:43 Svara

  Fan alltså att man ska behöva göra allt själv. Är dom helt j**la odugliga. Jag är redan irriterad på dom innan jag knappt haft med dom att göra. Man hör bara massa knäppa grejer om dom. Jises. Hoppas verkligen du får ut dina pengar. I år.

 3. Sofie 25 november, 2011 on 22:14 Svara

  Ja du, fk e ju ett kapitel för sig!
  Jag har bara en massa negativt att säga om Dem!
  Min första grav så krigade jag med dem ang att få havandeskapspenning o efter en överklagan så fick jag halv. Slutade med att min bm fick be en spec gyn att sjukskriva mig pga det skulle leda till för tidig födsel om jag fortsatte jobba. Suck!

  Denna så fick jag grym foglossning vilket gjorde att jag åter igen har med fk att göra. Denna gång gick jag från arbetslös till sjukskriven o jag trodde precis som du att när jag väl skickade in min sjukskrivning från läkaren så skulle jag få besked. Men även där så måste man tydligen anmäla att man nu är sjukskriven. Privatpersonen måste tydligen oxå anmäla sin sjukskrivning. Ja vad trodde de när de fick in papperen från läkaren liksom. Man blir sååå trött så jag vet din frustration!
  Har fortfarande inte fått svar om det har gått igenom då man tydligen inte kan räkna med det som gravid. Sjukt samhälle va! Läkaren var tydligen tvungen att kompletera uppgiftern då de ansåg att jag nog kunde jobba ändå när jag gick med kryckor. Men hallå jag e ju arbetslös! Fattar verkligen inte hur de tänker?
  Ja du märker e lika galen på dem som du 😉
  Men f om måndag så går jag in på föräldraledighet istället så då ska väll allt rulla på som vanliht får vi hoppas?! Vem vet kanske får vi barn samma dag? 😉
  Lycka till! //sofie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna