VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Artikel om amning

Läste en artikel i DN imorse om amning och tabun som finns om flaskmatning. Visste inte att det sågs som tabu så men jag vet hur mycket vården och barnmorskor puschar för amning. Har ju hört min mamma prata om det och så men jag trodde inte att folk var rädda för att nämna ordet flaska. När jag var på föräldrakursen frågade dem oss hur vi tänkte runt amning. Ingen annan sa nåt så jag sa vad jag hade tänkt. Att amning är nåt jag vill göra men jag vill även kunna pumpa ut och ge via flaska så småningom så att killen kan ge mat utan mig om jag inte är hemma eller liknande. Eller om han vill hjälpa till under natten så att jag får sova. Reaktionen var lite blandad men det är så jag känner och så jag kommer att försöka göra. Men man vet ju inte hur det blir så det inget som är ristat i sten. Bara lite tankar..

Hur tänker ni kring amning? Ni som redan har barn, hur gjorde ni?Blev det som ni tänkt er?
Är väldigt intresserad av att höra olika sidor :)

Nej nu iväg och fixa sista i lägenheten!!


Kommentarer


 1. Mia 30 oktober, 2011 on 12:14 Svara

  Jag köpte en sån uppsamlar kopp på apoteket och satte på bröstet där jag inte ammande. Samlade på så vis upp ”slattar ” som rann under tiden jag ammande. Sparade i fryspåsar såna små kuber och frös ner. På så vis hade jag mat i frysen utan extra jobb. Funkade bra för oss, så kunde Ola ge henne i flaska när jag var borta på nåt . Lyckat till !

  • caroline84 31 oktober, 2011 on 13:33 Svara

   Tänkte på det!! Är ju ett jättebra tips så det ska jag absolut kolla sen när jag vet hur det går med amningen.. Tack!!

 2. sofia 30 oktober, 2011 on 12:52 Svara

  hej carro!
  Jag kan inte förstå hysterin runt amning. På bb försökte barnmorskorna trycka ut mjölken och de gav inte ersättning i första taget. Min dotter ammandes bara i 1 ½ månad eftersom att det inte funkade och sen fick hon ersättning, min dotter har inte tagit skada av det. Man ska göra som man själv vill och känner.
  du kommer att hitta din egen väg för dig och ditt barn och den kommer att vara bäst för er

  kram sofia

  • caroline84 31 oktober, 2011 on 13:35 Svara

   Ja framtiden får utvisa hur det går. Jag hoppas ju verkligen att jag kommer kunna amma för det är ju smidigt att alltid ha med sig maten liksom :) I smidig förpackning om man säger så :)

 3. Laure 30 oktober, 2011 on 14:29 Svara

  Hej Caroline,
  Ja det är mycket runt det här med amning, nästan såå mycket så att man känner att man inte har nåt val….Jag har ammat mina 2 barn så länge de faktiskt ville det, lilla tjejen till hon var 2 år faktiskt (var bara mysfaktor då…), och jag älskade det, väldigt mycket. Skulle ge rår till alla mammor att göra det! Ändå tycker jag att man ska faktiskt följa sin instinkt, och kanske inte alltid tillämpa extrema metoder. Vill du göra som du säger ska du sträva efter det också. Ingenting garanterar att det blir som du tror och att du fortfarande vill göra så när lilltjejen väl har kommit och amningen har kommit igång. Ingenting garanterar för den delen att amningen kommer igång lätt. Känner en del tjejer som har haft traumatiska upplevelse när amningen kom inte riktigt igång som den ska, och de kännde sig pressade av vårdpersonalen/vänkretsen att klara det, när allt redan är komplicerat med nya livet! Sen det här med flaskmatningen senare : jag hade inte tänkt på det innan bebisarna kom, men när jag kom att tänka att det vore bra om jag kunde ge flaskan då o då, så att man inte blir so ”locked” så ville ingen av dom dricka från flaskan! :)
  Lycka till med flytt, och lycka till med sista veckor av din graviditet. Vila! Jag är en groupie för din blogg! Kram /Laure

  • caroline84 31 oktober, 2011 on 13:41 Svara

   Åhh ammade du så länge? Den kommentaren får du säkert höra ofta :)
   Ja jag hoppas att det kommer igång bra men är inte orolig om det blir till att ta till ersättning. Ja menar mat som mat om man säger så. Visst fattar man väl att bröstmjölken är det allra bästa men som många skriver så har deras barn inte farit illa av ersättning. Nej varför skulle de göra det?
   Kram

 4. lillal 31 oktober, 2011 on 09:37 Svara

  Jag ammade i 7 månader och önskar nog att jag ammade lite längre då Oscar blev jätte sjuk efter jag slutat att amma… :/ Jag slutade i början av feb och från feb-juni var han mer el mindre sjuk hela tiden…så jobbigt :/ Hade jag ammat längre hade han kankse inte blivit så sjuk?! De säger ju att amning har skydd. Men vi gav även tillägg fr första början spå han fick lära sig ta flaskan….så man kunde ha barnvakt oxå. Jag är nog ingen elak morsa, men man behövr faktiskt egen tid och få iväg en fre el lörd kväll m tjejkompisar o dricka vin, tro mig :) Jag gjorde det ca 1-2 ggr i månaden redan fr O var 2 månader :) Det är underbart att vara mamma, men man behöver gör andra saker oxå.

  Sen gör ju amningen lite ont oxå i början….minns ingen som sagt det t mig…men shit sååå ont det gjorde… men sen går d ju över…

  Lycka till!!!

  Snart kommer bebben ju, lycka till på förlossn :)

  Hoppas ni ska ut och resa nåt så du kan läsa min blogg sen 😉

  ha d bra / Lina

  • caroline84 31 oktober, 2011 on 13:46 Svara

   Ja men precis det jag menar med flaskan så man kan få lite hjälp när man behöver. Sen om det är bröstmjölk eller ersättning i flaskan det visar sig.
   Ja jag har förstått att många glömmer bort att nämna det när man frågar. Man glömmer väl bort vissa perioder/händelser tror jag :)

   Är inne och kikar på din blogg och har snappat upp lite tips :) En tanke var att åka till thailand i februari för att fira min mamma som fyller 50, men vi avvaktar och ser hur allt blir med bebis och så :)

   Kram kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna