VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Gårdagens fotokurs

Egentligen gillar jag inte att boka upp mig på för mycket för jag är rädd att energin ska försvinna (speciellt nu när man är gravid) Och igår bestämde jag mig för att åka förbi jobbet först och sen ta mig till Solna och kursen i köer. För att sen åka förbi jobbet igen efter kursen och säga hej till Karolina som jobbat natt.

Var sååå roligt att åka förbi jobbet och säga hej även om många hade hunnit gå för dagen. Hann prata en hel del innan det var dax att sätta sig i bilen och ta sig till fotokursen. Och jag hann i bra tid trots köer (hade ju räknat med köer så åkte med god marginal) och gick och köpte mig en god baguette som middag.

Fotokursen var jättebra!! Och vår kursledare Emelie var super! Ung (född -87) men fylld med sååå mycket information och svar på ALLT! Sånt gillar jag, folk som kan sina saker och inte hakar fram svaren. Och så mycket ny info min stackars hjärna fick ta in!! Bländare, sluttid, IOS, exponering mm.. Inte lätt och jag önskar att det hade varit lite mer praktiskt. Att vi ställde in olika inställningar tillsammans, fotade, ändra nåt, fota och sen gå igenom skillnaderna. Hade inte fått plats med det på denna kurs då de tre timmarna gick åt till allt man behöver veta om en kamera, men en del 2 med två timmar fotande hade varit toppen.
Nu ska jag sortera all info i min förvirrade lilla hjärna och är glad att man fick med sig bra material hem. Vaknade flera gånger inatt och gick igenom vad allt var och vilka inställningar som gällde på olika motiv, avstånd, tid på dygnet osv.. Hahaha Hjärntvättad av kursledaren? Nej, men nu ser jag fram emot att gå ut och testa när jag vet lite mer och kan kolla lite i materialet när man behöver påminnas. För det var mer än jag trodde. Har ju hela hösten på mig att lära mig så det ska bli min grej, att ha lärt mig tills lillan är född 🙂 för det är ju då jag vill använda dessa kunskaper.
Dock ska jag köpa en ny kamera såsmåningom. Det kommer nog utveckla mig mer och att ha större bredd på inställningarna är bara positivt. Börjar med den jag har men sen vill jag nog ha en mer avancerad. Redan på kursen igår kände jag att det kliade i fingrarna efter en bredare teknisk kamera 🙂
Kanske kan önska mig en i julklapp 🙂 Älskling..? Eller som förlossningspresent..? För du vill väl ha fina bilder på din dotter och en glad nybliven mamma till sambo..? : D får se om han läser detta annars får nån gärna visa eller berätta för honom 🙂

Tog sovmorgon och ska upp och äta frukost nu.. Iväg och hämta Benji som är hos morfar och sen blir det en promenad och ev träffa Bella : )


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna