Nu får det vara nog!

Jag älskar att handla kläder åt barnen! Men, jag är väl en av de personer som har noll genus tänk antar jag. Jag klär A i rosa, rosa, rosa, och jag klär E och F i blått, grått, svart, och det som anses typiskt för pojkar. Såhär tänker jag klä barnen så länge som jag bestämmer vad dom ska ha på sig. Jag skulle aldrig klä på F en rosa pyjamas med hello kitty.. När det kommer till leksaker låter jag dock dom få leka med det dom vill, här finns dockor och här finns bilar.

Men nu till kläderna. När jag letar kläder till barnen så gillar jag att snabbt hitta precis det jag söker. Så, letar jag kläder till F vill jag snabbt kunna klicka på ”Pojke och rätt storlek”, letar jag till Adea trycker jag ”Flicka och rätt storlek” osv. Men här blir det FEL! När alla kläder börjar komma upp på skärmen så är det blandat, rosa hello kitty till pojken och bilar till flickan.. Så idag när jag vill hitta kläder åt F, så får jag klicka ”Flicka och rätt skorlek” för det är nämligen där jag kommer hitta kläderna för pojkar. Hade jag haft en flicka och velat klä henne i rosa skulle jag få välja ”pojke” för det är där jag numera hittar mest rosa kläder. Så, om 50 år kanske det är fullt normalt med rosa hello kitty på pojkar och blåa kläder med bilar osv på tjejer och man är tillbaka på ruta 0 igen.

Som ni kanske märker är genus absolut inte min grej, jag förstår inte hur färgen på kläderna ska göra oss till bättre medmänniskor. Det som gör oss till bättre medmänniskor är du och jag och de budskap vi ger våra barn.

Och om man nu ska försöka ha könsneutralt på sin hemsida, ta då bort kategorierna ”pojke” och ”flicka”. Jag som din kund känner mig totalt grundlurad när jag hittar kläder till min dotter på killsidan, och till min son på tjejsidan. Sortera då kläderna endast efter färg, storlek och plagg. Men tills ni ordnat detta har ni förlorat mig som kund, för anledningen till att jag väljer att handla på nätet är för att det ska gå snabbt, men idag tar det dubbelt så lång tid att hitta det jag ska ha.

Hur kommer det sig att det gnälls så över att barnens kläder, när vi själva klär oss till stor del efter kvinna och man? Bort även med dessa kategorier, för annars sänder ni ut dubbla budskap, ni säger åt barnen att vara könsneutrala medan ni själva fortsätter i samma spår. Ska kvinnan gifta sig i kostym och mannen i brudklänning? Hur långt ska man gå? Jag personligen tycker att det får vara nog nu! Vill man klä sina barn i både tjej och killkläder så är det jävligt lätt att gå in i kategorin för tjejer/killar och leta, för då vet ni precis vad ni söker!

En reaktion på ”Nu får det vara nog!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *