Det bättre valet

Jag försöker verkligen tänka två ggr innan jag äter något, absolut inte om jag ska äta något alls utan mer VAD jag äter.

Igår var vi i stan och åt även lunch där, och när vi är i stan är det lätt att det blir Max eller kebab etc, men jag letade bestämt upp något ställe med bättre alt, denna gång blev det plocksallad. Jättegott och fräsch var den. Jag visste att vi skulle bli bjudna på fika på kvällen, hemgjord semla, och det ville jag ha, så då valde jag bättre alternativ resten av dagen.

Det får liksom inte bli för mycket, jag har egentligen inga problem med att avstå sötsaker/onyttigheter. MEN. Det är så otroligt svart eller vitt för min del. Allt eller inget. Och så vill jag inte ha det, jag vill ha en sund nyttig vardag, med mycket grönsaker till maten och mindre snabba kolhydrater för min del, men kunna ta en fika eller äta godis en fredagskväll, utan att få dåligt samvete eller att det sen spårar ur för att jag inte kan hålla mig till EN bulle eller NÅGRA godisar eller vad det nu handlar om. Och att man faktiskt kan köra ett träningspass även om man ätit onyttigt under dagen eller helgen och inte tänka att ”äh det är skitsamma, jag har ändå ätit massa skit” och sen spårar det ur och jag måste börja från 0 igen.  För jag gillar inte förbud, det tror jag inte på. Varken för oss vuxna eller barn. Tror lätt det blir åt andra hållet då. Bevisligen för mig i alla fall 🙂 LAGOM är bäst!

Jag försöker tänka till innan, ordentligt, det är som om jag är schitzo ibland. Är det verkligen värt? Är det så gott? osv.. Funkar mer och mer faktiskt, igår var jag så sjukt godissugen att jag tog Ds godispåse och luktade, fler ggr, tittade på alla färgade gelegodisar där i (han har jättedålig godissmak enl mig) och la tillbaka påsen. Sen gick jag och la mig för att inte hinna ändra mig igen. Alla sätt är bra utom dom dåliga.

En reaktion på ”Det bättre valet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *