VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Flyttar bloggen!

Har från idag flyttat bloggen hit :)

Translation: Have from today moved the blog to here!

Kommentera

När man äntligen får en stund över

Processed with VSCO with f2 presetDet är svårt att hinna med allt just nu. Hela tiden så är det saker på gång. Nu hittar jag bara en liten kort stund varje kväll efter det att vi lyckats få vårt energiknippe till dotter att sova.

Det är inte lätt att vara småbarns förälder. Och då har jag “bara” ett barn. Ni som har fler skrattar nog åt mig haha. Men allt är ju relativt som man säger. Det är jobb, barn, hund, allt som ska städas lagas, mättas, rastas, vädras, tvättas, jobbas.

Hade en jättefin, rolig helg. Har massor med bilder från allt vi gjorde och lägger till några här :)

EF9ACD92-DC00-44A7-A4D8-44CFABD9A2A8

Vi var på Svenska Skolan som vanligt på Lördag morgon. Det var soligt så spenderade en stund i trädgården där och lekte med våra Svenska vänner. Jag drack lite kaffe medan jag i mellan fick jaga efter E som har börjat tycka det är jätteskoj att rymma.

CE494E86-0490-485D-95DD-FBF1B63AB7B4

6042EF26-B5E1-441B-A147-FDDD5CF74B06

I Söndags åkte jag och en vän med våra tjejer som är lika gamla, till ett ställe som heter Paradise Park och ligger i Newhaven. Det är så stort med inne lek och massor med olika lekparker och områden ute. Där är en dinosaurie park som är väldigt spännande.

0278F83F-F85C-4D22-8DA5-B977256E7ABCDär är ankor som man kan mata.

B4C81333-20F0-4C83-8517-965388152F57

Ett pirat skepp. Där är också ett mini tåg man kan åka på runt hela parken. Tror det var höjdpunkten för E!

Translation: Life is so busy at the moment. Trying to fit everything in. Had a lovely weekend and here’s a few pics.

Kommentera

Söndag morgon, kaffe, solsken och helg mys

Söndags morgon. Sitter med en kopp kaffe medan jag skriver detta. A gör frukost och lilla tjejen håller han sällskap. Tror Aston observerar frukost lagandet också, såklart.

Känner mig mer utvilad än igår. Igår vaknade vi tio i fem på morgonen. Verkligen för tidigt och jag kände mig så seg hela dagen. Men  vi höll oss väldigt aktiva. Tror nästan det är tricket för att klara sig igenom en riktig tröttdag.

Vi hade Svenska skolan på morgonen. A och E hann till Brighton och skomakaren innan och medan de gjorde det var jag en runda till tippen med vårt gamla matbord och en rotting stol vi inte har plats till längre. Det är så bra, de har en liten YMCA butik på tippen där de säljer saker som är för bra för att slänga. Så de hamnade där.

Svenska skolan var mysig. Det vara många där. Solen sken och vi lekte i trädgården. Det var godis försäljning, men jag höll mig undan.

Efter en stund hemma med lite försök till vila utan att vila stack vi till parken som ligger nära oss. Var där med ett några vänner och stötte ihop med fler. Var riktigt roligt och så fint väder när vi där.

Vi var verkligen slut sen på kvällen. Det är inte ofta nattningarna går så fort och lätt. Lillan somnade tilloch med när jag läste Tummelisa på soffan.

Translation: Sunday morning. Sunshine, coffee and breakfast in the making. Feeling much more rested than I was yesterday. Woke up so early and felt like I was walking in a cloud all day yesterday. Kept very busy though. Had Swedish School in the morning, but before then we managed to do some errands, dropped some things at the YMCA and A even managed to get to the cobbler together with E beforehand. Had a lovely time yesterday, first at the School then met up with some friends in the park close to us in the afternoon. We were so tired last night and it’s not often little girl falls asleep that easily.

Kommentera

Whoop whoop här kommer helg med mys, DIY, Svenska Skolan och kompis häng

Mamma i BrightonDenna helgen blir det massvis med DIY som man kallar det här i England. I Sverige skulle man väl bara säga renovering, eller?

Detta tar så lång tid och man blir ganska trött av att bo i ett kaos landskap. Allt och alla är vi inträngda i halva lägenheten medan den andra halvan fixas. Men det är ju klart att jag måste se hur fint det kommer att bli och underbart det kommer att vara när det är klart. Men jag har egentligen aldrig varit så tålmodig av mig. Det ska vara nu, nu, nu. Inte vänta. Livet som mamma har verkligen förbättrat detta hos mig. Man liksom måste när man har barn.

Men förhoppningsvis så blir det en fin helg. Har hört att Sverige kommer att få sommar. Det tror jag inte vi får, så det blir kanske mycket inne mys. Men det blir Svenska skolan såklart imorgon, se vänner både på Lördag och Söndag.

Vår hund ska förhoppningsvis också få en dog walker, en tjej som kan hjälpa oss att gå ut med han lite då och då när vi inte kan. Hon kommer förbi i helgen.

Hoppas på mycket familjemys och lugna stunder också.

Translation: This weekend coming up we’re planning to continue with all the DIY that’s currently going on in our flat. This is taking some time, but hopefully it will be so lovely once it’s done. We’re also heading to Swedish school as usual, seeing friends, playdates and have potentially found a dog walker for Aston. She is coming by on Sunday. Also hoping for some time to relax and lots of cuddles with my family.

Kommentera

Lediga Tisdag med mycket av allt

2CF752C9-43CA-4C04-8B3E-194F06CEA116Vi hade sådan tur denna Tisdagen när vi var lediga. Typ den enda dagen denna veckan som var solig och varm. Det var en riktig sommardag!

Processed with VSCO with f2 preset

Vi gick först på morgonen på en lekgrupp som kanske Lillan börjar bli för gammal för, men vi hade det ändå kul. Så här såg jag ut förresten, i mina bekväma mamma kläder. På lekgruppen träffade vi mamma kompisar, drack kaffe och åt lite choklad kaka :)

50CC9D73-5C08-47B7-BF9A-01993BA961B4D5280503-91C9-4D48-97CA-B1195366A48B

Efter att vi lekt där i några timmar så begav vi oss med en annan mamma vän och hennes jämngamla flicka, ner till stranden. Satt is solen och njöt. Gud vad man behöver det efter en lång vinter. Det var nästan bikiniväder också.

CAC0B961-AA12-492B-BD3C-A0122D93AB28C5015A99-D107-44DE-B1D4-C377EAA543E5

Vi gick sen och hade lunch tillsammans på Cafe Italia, som ligger på George Street i Hove. De har ett lekrum på ovanvåningen. Perfekt när man har två rastlösa tjejer i lunch sällskapet.

65A6CED9-49F4-4EBD-BCEB-476ED00D062B5CD59633-E7D7-4390-AD71-A87C7833FF41

Vi lekte och åt lunch. Jag åt en svamp och ost omelette och E valde äggröra med toast. Hon åt faktiskt allt. Min vän Kate, åt en sallad som såg väldigt god ut.

Processed with VSCO with f2 preset

Senare på vägen hem hade vi en liten skrikfest. Lilla tjejen var så rött efter allt vi hade hittat på och somnade, efter lite tårar och bekymrade folkmassor på stan, i vagnen. Medans hon sov satt jag i solen ett tag, surfade på mobilen och hade det riktigt skönt. Dessa glimtar av njut lyfter allt!

Processed with VSCO with f2 preset

Det var en dag med mycket igår. På kvällen så var det även grillfest för alla familjer och dagis fröknar på dagiset eller förskolan där E går. Det är tredje året vi går och det är faktiskt alltid ganska skoj. Mycket barn, snälla föräldrar, chans att prata med fröknarna och mycket god mat.

Men vi var verkligen slut efteråt och sov som stockar den natten!

Translation: We were so lucky with our Tuesday off this week. The sun was shining and it was warm like a summer day. We had a really busy day. Spend most of the day hanging out with another mommy friend and her daughter who is the same age as E. First we went to a playgroup. Afterwards we spent some time on the beach in the lovely weather, followed by lunch at a really nice cafe on George Street in Hove, Cafe Italia. They’ve got a great playroom upstairs which is perfect if your lunch companions include two energetic girls :) Had a delicious lunch there and played. Later the same day, after a bit of a rest and relaxing at home we went to E’s nursery’s annual family barbecue. So lovely how they put this on every year and we really enjoyed ourselves. We were so tired afterwards though!

Kommentera

För att få de senaste uppdateringarna