Dansskolan

Dansskolan Coracão Dancers har jag drivit sen 2009.

Coracão är portugisiska och betyder hjärta vilket fritt översatt blir ”dansa med hjärtat” vilket ÄNNU friare översatt blir ”det spelar ingen roll om du är gammal eller ung, proffs eller nybörjare bara det känns bra & dansen gör dig glad”! Trots den ädla innebörden har det tyvärr visat sig förbaskat svårt att stava så troligen byter dansskolan namn under året… 😛
Jag startade i Malmö men med flytten till Klas fick verksamheten följa med till Kolmården. Jag trodde innerst inne aldrig att det skulle gå men nu dansar halva bygden Salsa, Zumba, Country Line Dance & Bugg, min yngsta elev är 14 år & den äldsta närmare 80!

Lite orientaliskt!

Mitt dansintresse eller snarare passion har jag haft så länge jag lever. Jag minns när jag var liten och vi skulle flytta och mamma skulle visa lägenheten. När spekulanterna kom stod jag på golvet och studsade runt som en boll till Diana Ross & morsan höll på att skämmas ihjäl (detta var i början av 80-talet då barn absolut inte skulle synas & höras lik a mycket som idag… 😉 ). När jag blev äldre var jag alltid den som stod från öppning till stängning på dansgolvet & sändes det dans på TV blev jag så förbannad på att jag inte kunde själv och stängde av!

2001 fick jag en snilleblixt; man kunde ju gå på kurs och lära sig! Jag ljuger inte när jag säger att från min första lektion kände jag att jag hade hittat hem och sen dess har jag dansat i stort sett alla dygnets vakna timmar, på kurser i allt från Tango till Bugg och Samba, på dansgolv över halva världen & framför spegeln.

Dax att svettas med Zumba!

Här kommer lite obligatoriskt skryt & namedropping! 😀

* Pedagogisk examen
* Dansutbildning på Gran Canaria & Island
* Undervisat, uppträtt & deltagit i internationella danskongresser i Sverige, Danmark, England, Tyskland,     Portugal, Belgien, Spanien & Brasilien.
* Undervisat med världsberömda dansarna Luis Vasquez samt Berg Dias.
* Dansar pardanserna Salsa (LA & kubansk stil), Bachata, Merengue, Kizomba, Semba, Bugg, Foxtrot, Zouk, Lambada, Forró, Tango samt Samba (karnevalstil).
* Certifierad Zumba & Zumba Sentao-instruktör.

Välkommen att boka kurs, privatlektion, företagsevent eller möhippa/Svensexa! Vi samarbetar även med Nylinder Events & kan sätta ihop ett kul, spännande & annorlunda program efter önskemål!

Skånska Dagbladet 2011

Show i Lund 2012

En svängom på altan!

Zumba, jajjamen!

I klassisk Sambakostym.

2 reaktioner på ”Dansskolan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *