Välkommen till min blogg! Känner ni igen mig så är det nog för att ni hösten 2012 såg mig testa på diverse bondesysslor i TV & bli uppäten av östgötska mygg. Ljuv musik uppstod och bonden blev "min" en vacker sommardag året efter! Sedan dess har familjen utökats med 2 minigrisar, 1 extra häst samt vår egen Bebis-Karlsson Alfred! Här kan ni följa mitt liv & vad vi sysslar med i Kolmårdsskogen!

Den perfekta julklappen!

Detta skrivs med en stor portion värme till alla fantastiska farmrar, mormrar, farfrar och morfrar. Men man måste ändå få skratta liiite åt julklappssäckar 4 gånger så stora som det lilla barnbarnet. 😊😊
Julafton är ju som sagt mormors och farmors högtid. Det är då det ska drösas paket över barnbarnen med massor med roliga grunkor, pryttlar och mojänger i glada färger med roliga läten! Utmaningen är i full gång; vem ska köpa årets klapp?!
Som ansvarsfull förälder vill man ju ogärna bidra till att göra telningen till ett otacksamt, hagalet litet monster så viss möda har i Karlssonska villan förr om åren lagts på att få släkten att hålla igen till 3 paket per familj. Men pytt med det var det, förra året tolkade farmor det som 3 från henne och 3 från farfar varvid mormor genast hängde på och claimade sedan länge icke närvarande morfars kvot! 🤣🤣
Så i år bestämde vi oss för att själva minska ner inköpen.
Från mamma och pappa blev det så en omgång till Brio-tågbanan som hela familjen samt gudmor från Florida gärna bygger med, ett pussel med bilar, en Bamsetidning samt en leksaksbil som redan pajat. Dessutom, två färger av den där roliga leran som ni som följt mig på instagram redan hört mig tjata lovord om. För faktiskt så är den toppen! Den kladdar inte utan blir mjuk av händernas värme och stelnar när man har byggt något…tills man vill krama den till nåt annat!
Vi har gjort legobitar av byggformen som också låg i påsen, vi har gjort ormar, vi har nästan byggt en hund av de färdiga legobitarna. 🐶 Nu ligger en rosa och en lila klump på bordet och väntar på nästa lekomgång, i en helt öppen påse, för den torkar inte, hur längr den än ligger där. Och därmed hamnar den överst på prispallen i årets julklappsrace! 😄

Julkul som varar länge!

Julkul som varar länge!


Passar även utmärkt att göra fötter!

Passar även utmärkt att göra fötter!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *