Välkommen till min blogg! Känner ni igen mig så är det nog för att ni hösten 2012 såg mig testa på diverse bondesysslor i TV & bli uppäten av östgötska mygg. Ljuv musik uppstod och bonden blev "min" en vacker sommardag året efter! Sedan dess har familjen utökats med 2 minigrisar, 1 extra häst samt vår egen Bebis-Karlsson Alfred! Här kan ni följa mitt liv & vad vi sysslar med i Kolmårdsskogen!

Får jag föreslå ett par ändringar?

Asså, den här ”Årets Lantis topp 100” som presenterades i Land idag…Jag kunde bara inte gå vidare i livet utan att få dryfta den en liten, liten stund till. 😀
Känner ni till listan? 100 personer som gjort allra mest för landsbygden 2017, rätt så prestigefyllt m.a.o, en klar fjäder i kepsen!

På listan återfinns såväl jättepersonligheterna Mandelmanns som väl tagit bondelivet (om än något romantiserat) in i var och varannan familjs vardagsrum samt VD:n för Eldrimner som jobbar med liv och lust för att bevara och stärka svenskt mathantverk och som engagerar eldsjälar och småskaliga matproducenter från norr till söder.

Fine by me, välförtjänt utan tvekan, men sen går det på sina ställen lite upp och ner som värsta svarta puckelpisten!

T.ex:
Plats 78: Linda Bengtzing. Motivering: Gjort ett facebookinlägg och skrivit att hon gärna skulle betala 5 kr mer för mjölken! No offense, jag gillar Linda och har buggat till den flera gånger, men räcker det för att komma med på den åtråvärda listan så känner jag många som borde dela den platsen med Linda! Fast dom heter ju inte Bengtzing förstås. 😉

På listan hittas också en och annan med titeln Landsbygdsutvecklare. Nu vill undertecknad inte vara nån glädjedödare, men bara för att klargöra; det är inget eldsjälsjobb utan en vanlig kommunal avlönad tjänst som någon person i de flesta kommuner uppbär och därför bör det knappast vara så att bara En gör sitt jobb. Så kom igen då, ge priset till landets samtliga landsbygdsutvecklare och ge dom lite uppskattning! :-)

En hel klase kändisar har också fått vara med! Kvalifikation: De har hör och häpna turnerat på mindre orter!! Utanför Stockholm!! Wooaaahh! Fnulade lite på hur detta gagnat landsbygden men sen kom jag på det. Dom skänkte såklart biljettintäkterna till byalagen och de gudsförgätna slitna skolorna i bushen! Schysst! 😀 En stjärna ståtar med att vara född utanför Stockholm vilket leder raka vägen upp på listan!

Sen har vi en fotbollstränare! Motivering: Lyckats ta medalj med ett svenskt lag av spelare från norr till söder. Jaha, är det inte det som är tanken med ett landslag, att använda spelare från hela landet?

Naturligtvis hittas även Mr Landsbygdsministern på listan. Jorå, visst verkar snubben för landsbygden, det är det våra skattepengar betalar honom för så fattas bara! Men att kvala in på listan för att man har svensk statskassa att spendera från, nja…Fast ett har han förstås gemensamt med svenska lantbrukare, dom sjukskriver sig inte heller när dom får hjärtinfarkt, då måste dom nämligen ut och mjölka!

En annan politiker är också med på ett hörn. Jonas Sjöstedt kvalade in på 63:e plats för att ha visat stöd för BB-ockupationen i Sollefteå i ett TV-uttalande. Personligen tycker jag att platsen borde tillfallit dem som faktiskt stått där natt efter natt.

Även en någon med gyllene skor var tydligen emot att BB lades ner (Vem fan var inte det?). Han ”fick flow” och spelade in en låt om ockupationen.. Spelades flitigt på radio, min gissning är att truddeluren fick en hel del uppmärksamhet men att BB fortfarande är nedlagt.

Och så har vi den totala outsidern: Nån tjomme som tatuerat in sitt lantliga postnummer på armen (Jag har en häst på ryggen, hästen är ett lantligt djur, varför är inte jag med?)!

Vilka jag däremot Inte hittat på listan trots att jag lusläst den 3 ggr är min granne redaktören som skriver kunnigt och skarpt om otyg i landsbygdspolitiken och svårigheterna för småbrukare p.g.a krånglig byråkrati.
En som inte heller är med bonden som jobbar alla dygnets vakna timmar för att slippa gå ifrån familjegården men som ändå måste ha ett extrajobb.
Inte heller hittar jag bondfrugan som helt cool tar med barnvagnen ut när det är dax att mocka och ammar på båspallen utan att blinka!

Som avslutning och för att förekomma eventuella negativa blötdjur som just vässat fingret för att skriva nån fyndig kommentar i stil med ”Blä, blä, du är bara avundsjuk” så kan jag berätta att jajjamen, jag ÄR avundsjuk! Klart som fan att jag vill in på den ädla listan, jag som varit djurskötare i civilförsvaret innan jag ens var torr bakom öronen och mjölkat kossor och kört traktor så det sjöng om det. Som kan odla potäter i januari och som äger ett par gummistövlar så fulla med hästbajs att det inte går att utläsa originalfärgen. Som startat dansskola och affär med chica kläder och högklackat i obygden, som tillsammans med min underbara man satsat våra besparingar i ett gammalt föreningshus som vi renoverat för att ordna roliga saker i byn.

Men mer än gärna skulle jag avstå min plats för vilken som helst av alla de RIKTIGA lantisar som medan jag skriver det här och börjar fundera på vad jag ska göra i helgen redan vet att deras helg kommer tillbringas i lagården med Rosa, Blenda och helsickes tunga ensilagebalar!

Januariskörden blev kanonfin i år!

Januariskörden blev kanonfin i år!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *