Välkommen till min blogg! Känner ni igen mig så är det nog för att ni hösten 2012 såg mig testa på diverse bondesysslor i TV & bli uppäten av östgötska mygg. Ljuv musik uppstod och bonden blev "min" en vacker sommardag året efter! Sedan dess har familjen utökats med 2 minigrisar, 1 extra häst samt vår egen Bebis-Karlsson Alfred! Här kan ni följa mitt liv & vad vi sysslar med i Kolmårdsskogen!

Värmlands skatter & en avundsjuk svensk!

Visst kommer ni ihåg Nils-Olof och Carina? Dom träffades i Bonde söker fru året efter oss och kärleken slog till!❤Vips hade Carina lämnat Göteborg och ett välbetalt jobb som illustratör och blivit hönsfarmare i Koppom, sen kom en liten bebbe och tusen vardagsutmaningar i en ny tillvaro i glesbygden.
Men denna sprudlande kvinna var övertygad om att det visst skulle gå att driva en blomstrande verksamhet långt från storstans brus och locka tusentals gäster; ”Varför skulle det INTE funka lixom?” 😉
Och tro´t eller ej men under junis första solvarma dagar slog Värmlands första glassfabrik & caféet Just a Farm i Norra Lian upp portarna! – För storstadsbruden hade lärt sig göra glass. Med besked! Med bygdens bär och lokalproducerad mjölk som råvara skapades smaksymfonier och folket vallfärdade! Tusentals glass-sugna har besökt Norra Lian i sommar, en by som har 21 hus och där man vanligtvis kunnat räkna de främmande bilarna på handen!
Och ooh nej, jag är inte lite avundsjuk, jag är MYCKET avundsjuk!!!😂😂 För jag vill också komma på den perfekta affärsidén! Och bli rik som ett troll!
Självklart ska vi kika förbi i sommar, och självklart kommer jag bli grön i nyllet jag ser kön till frysdisken… 😉
Vi tänker passa på att göra Värmland också när vi ändå är i krokarna (Ehh, Rättvik är väl i krokarna? För mig som infödd skåning är både Dalarna och Värmland lite diffusa place hundans långt borta). Jag menar, det är ju faktiskt home of både Nils Holgersson, Sveriges främsta Jazzböna och Wasa Knäckebröd!

Glassmakaren i Koppom!

Glassmakaren i Koppom!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *