Välkommen till min blogg! Känner ni igen mig så är det nog för att ni hösten 2012 såg mig testa på diverse bondesysslor i TV & bli uppäten av östgötska mygg. Ljuv musik uppstod och bonden blev "min" en vacker sommardag året efter! Sedan dess har familjen utökats med 2 minigrisar, 1 extra häst samt vår egen Bebis-Karlsson Alfred! Här kan ni följa mitt liv & vad vi sysslar med i Kolmårdsskogen!

Vi…och halva Sverige till, tydligen!

Wooow… Helt otroligt vilken respons det blev på mitt inlägg om anonyma anmälare!

Då var jag så in i vassen besviken och behövde verkligen skriva av mig men det ÖVERVÄLDIGANDE gensvar som kom från när och fjärran fick mig att fatta att vår familj är långt ifrån dom enda som råkat ut för detta! Jämfört med många andra har vi faktiskt kommit lindrigt undan. Vår anonyme anmälare gav sig ju faktiskt tillkänna och jag önskar verkligen att vi nu i fortsättningen ska kunna ha en god relation med alla. :-)

Mitt inlägg om anonyma anmälare har spridit sig i hela Sverige och en bra bit in i Norge. Jag skojar inte men jag tror att över 300 personer har hört av sig och peppat, tackat för vårt engagemang och uppmanat oss att sträcka på oss! :-) Folk har t.o.m swishat pengar! Och vi vill verkligen tacka alla underbara men vi har som ni vet skickat tillbaka pengarna, vi vill inte att någon ska tro att vi gick ut med detta för ekonomisk vinning!
Men, det jag mest av allt skulle vilja lyfta fram från den här historien, är att mer än 50 personer hört av sig och delat med sig av liknande, personliga upplevelser! Och jag som varje gång jag sett ”Grannfejden” på TV trott att det var ett skämt… 😉 Från hela landet har folk berättat om hur ”goda” grannar godkänt en ritning och sedan anmält i alla fall. Eller om hur en och samma person anmält på måfå 10 ggr för olika saker trots att inte en enda anmälan funnits befogad. Någon berättade om hur de anmälts av en person som fått löv på sin tomt från träd som man vägrat hugga ner. När anmälan inte bifölls högg anmälaren ner träden när familjen var på semester!!! Några berättar att de känt sig otrygga och tvingats flytta. Småföretagare berättar om hur de efter flera anmälningar (som befunnits grundlösa men ändå kostat administrativa avgifter) fått slå igen verksamheten.

I rättvisans namn ska jag väl nämna att jag är fullt övertygad om att det finns situationer med fog för anmälan, rätten att anmäla kom ju till för att skydda utsatta. Och kanske är jag hopplöst naiv och från födseln optimist men jag tror bergfast att de flesta bekymmer går att lösa med en god portion öppenhet, kommunikation och förståelse!

PS. Igår skickade vi bilder till Bygg & Miljökontoret så nu hoppas vi på frid och fröjd. 😉

Idag tar vi nya tag och hänger upp tavlor av lokala konstnärer!

Idag tar vi nya tag och hänger upp tavlor av lokala konstnärer!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *