Välkommen till min blogg! Känner ni igen mig så är det nog för att ni hösten 2012 såg mig testa på diverse bondesysslor i TV & bli uppäten av östgötska mygg. Ljuv musik uppstod och bonden blev "min" en vacker sommardag året efter! Sedan dess har familjen utökats med 2 minigrisar, 1 extra häst samt vår egen Bebis-Karlsson Alfred! Här kan ni följa mitt liv & vad vi sysslar med i Kolmårdsskogen!

Vi är anmälda! Anonymt såklart.

Så har Feg-Svenssons gröna avundsjuka slagit till igen! Jag och Klas har blivit anmälda till Bygg och Miljökontoret i kommunen för diverse eventuella olagligheter på Sandviksgårdens tomt.
ANONYMT naturligtvis. För icke att denna halvfigur vågade sig fram ur sin håla för att prata med oss öga mot öga. Eller ens repade mod att smyga fram till brevlådan i skydd av mörkret och lägga en arg lapp. Nä, istället den fulaste av alla metoder, att ringa anonymt och tipsa.
För om man nu stört sig så allvarligt på något vi gjort på vår tomt, varför inte då ringa på dörren och säga att ”Hörni, Karlssons, vad skulle ni säga om att…? Vem ÄR så FEG?

I ett helt år har jag & Klas städat och slitit hund rent ut sagt. Vi rensade upp en tomt som i nästan 10 år sett ut som en sanitär olägenhet och varit en direkt fara för barn då den var översållad med krossat glas. Gårdsplanen var en stor kompost med allt möjligt skräp. 2 ruttna höga träd som hotade falla stod farligt nära vägen. Under 10 år har Ingen gjort en anmälan.

När vi sågade ner träden så att flera i närheten fick tillbaka sin sjöutsikt, när vi fräschade upp så väl trädgård som gårdsplan för allas trevnad, när vi anordnade en julmarknad för alla i byn, när vi anordnat trivselkvällar, när föreningar velat låna lokalen, då var det ingen som anmälde oss. Men när vi gjort något för oss själva. Då. Ja, vi är jättebesvikna. Kanske är jag mest besviken för Klas skull. För att jag är en utböling som vissa stör sig på lite titt som tätt, det är inget nytt under solen. Men att göra så mot Klas som är uppväxt här. Som känner alla. Som praktiskt taget har ryckt ut och hjälpt varenda kotte i byn med att dra upp dom ur diket, fixa bilen, röja snö, eller bara fixat nåt i förbifarten utan en tanke på att ta betalt. Det är ledsamt.

Och nu kommer vi alltså att få betala för detta. För i svensk lagstiftning så är det så att det är den som blir anmäld som får stå för kommunens kostnader för utredningen. Även om den befinns oskyldig. Och eftersom vi använder våra pengar till att rusta upp denna fastighet för allmänheten och just nu sparar för att kunna handikappanpassa toaletten så att även rullstolsbundna ska kunna erbjudas tillgång till huset så kommer vi alltså nu att få skjuta toaletten på framtiden för att betala för att nån med akut brist på ryggrad blev så in i helvete nödig av avundsjuka att den inte stod ut. Jag hoppas att denna någon nu är stolt över sig själv. I annat fall går det bra att komma och erbjuda sig att betala vår räkning från kommunen och berätta vart skon klämmer. Vi kanske inte direkt sätter på kaffepannan och tar fram bästa kakorna men vi är vuxna människor och välkomnar en öppen dialog även med den som inte betett sig schysst mot oss!

Maj 2016

Maj 2016

Mars 2017

Mars 2017

13 reaktioner på ”Vi är anmälda! Anonymt såklart.

 1. Vilka idioter, fega svin! Men att det är ni som skall betala för utredningen det är ännu mer idiotiskt! Nåt måste göras åt det! Politiker, vad säger ni om detta? Du skriver väldigt bra måste jag bara få kila in. Kram och hoppas det löser sig på nåt sätt.

 2. Jag hoppas verkligen att det löser sig med era fega avundsjuka grannar. Fy för sånt folk! kämpa på… Känner med er!Det värsta är när man kan anmäla anonymt man behöver inte stå för det man en gång säger. Kristina Haag Larsen Rättvik

 3. Verkligen tråkigt för er! Men låt er inte slås ned. Ni är så härliga tillsammans och det är fantastiskt vad Klas kompletterar din enorma kreativitet! Glad påsk på er!

 4. För jävligt! Spotta er i nävarna och ta striden, låt inte avundsjuka nötter få förstöra. Starta en insamling, vi är nog många som gärna hjäper er <3
  Kram från en tv-tittare

 5. Jag lider så otroligt med er! Vi har även vi en granne som anmäler oss till alla instanser denne kan finna. Anmälan efter anmälan bedöms vara felanmälan och lämnas utan åtgärd. Men så mycket pengar, varje år som vi får betala. För att en av grannarna anmäler, och alltid anonymt!
  Det är så tröttsamt att man mår illa!

 6. Kör hårt ….skit i badjävlarna …ni bor 12 mån ./år….den som har skrivit detta bor med stor sannolikhet (absolut inte helt säkert)endast några få veckor per år ……full gas framåt …. gasa stenhårt landsbygden behöver alla krafter som finns att tillgå …
  ……

 7. Så jäkla sjukt taskigt mot er. .o så har ni slitit häcken av er för att göra fint o bekvämt för alla..va e där för fel på folk seriöst alltså..??varför kan man inte stå upp för det man gör? Utan är anonym? Anonyma anmälningar borde inte få tas upp för det e ju aldrig sant när det e anonymt då e det nån som retar sig…fega kräk rent ut sagt…karma is the bitch 😉🌞

 8. Tyvärr inget ovanligt. Vi har också blivit anonymt anmälda p.g.a. hämnd, bitterhet, avundsjuka. Folk har inte mer ryggrad än en kokt spagetti, samt inte mer objektiva än ett sugrör! Låt dem inte komma in under skinnet. Skratta åt dem i stället. Då är det ni som är vinnarna!👍

 9. Fortsätt som ni gjort, glada och positiva trevliga människor, när ni fått veta vad kostnaderna blir, lägg ut det på nätet, förslagsvis Fejan, så tror jag att många människor som inser att det är både fult och fegta att anmäla er, ni jobbar ju för fullt med att få gården i skick som alla kan trivas med. Har bara en sak till säg eller skriv i te rullstolsbunden det ska vara rullstolsburen, viktigt för de som sitter i stol.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *