Välkommen till min blogg! Känner ni igen mig så är det nog för att ni hösten 2012 såg mig testa på diverse bondesysslor i TV & bli uppäten av östgötska mygg. Ljuv musik uppstod och bonden blev "min" en vacker sommardag året efter! Sedan dess har familjen utökats med 2 minigrisar, 1 extra häst samt vår egen Bebis-Karlsson Alfred! Här kan ni följa mitt liv & vad vi sysslar med i Kolmårdsskogen!

Morronrace med 2-åring…

Att ha en två och ett halvt-åring i huset är genuint underbart. Men arla morgonkvist när pappa redan gått och man själv bara måste med morgontåget till Stockholm för ett viktigt möte och dessförinnan ska ha piffat till sig, släppt ut hästarna och lämnat på dagis, då kan det hända att man känner sig något mindre tillfreds i allt det genuint underbara…😆

Jag hade planerat så bra! Kl 6 ringde klockan och så 30 min för piffning av mamma, packa dagisväskan och lägga fram kläder. Sen väcka knatte för mys i soffan och Pippi Långstrump. Kl 7 hoppa i bilen med en glad unge och mot dagis med ett litet stopp på stallbacken och därefter 25 långa minuter att byta från stallkläder på stationsparkeringen och på tåget kl 7.40!😃

Kl 05.54 vaknade Alfred. Tassade sömndrucken ut till soffan och blev heligt förbannad på TVn som hade fräckheten att stänga av sig var gång han tryckte på den röda knappen! 😡 Högst elaka mamma envisades med att byta blöjan som innehöll ett smetigt lass av Dobermannstorlek. Mera tjut. Fel strumpor. Som tur var fanns favoritstrumporna tvättade i lådan så världskrig undveks med ett snabbt strumpbyte.
Dax att gå ner, mamma släcker lamporna på ovanvåningen… Ajajaj, kardinalfel! Bara att tända och låta mammas lilla solstråle släcka. Efter lock, pock och löfte om en Ferrari på 18-årsdagen traskades det till slut frivilligt fram till trappan…TJONK! Stångade huvet i en stolpe, mera tjut.
Efter tårar, tröst och snor på mammas rena tröja bär jag ut en fortfarande småsnörvlande liten figur till bilen som håller ett hårt grepp om sin blåa boll. Väl i sätet nytt avgrundstjut, vad nu? Jo, för bollen ska va INNE! Och ALFRED ska lägga in bollen! Mamma som börjar bli lätt stressad beslutar att just idag vill nog bollen följa med till dagis på studiebesök.
Som tur är är hästarna på sitt snällaste humör så jag tar båda i ena näven, en säck hö i den andra och slafsar ut i snömodden. Sen kör vi i sporrsträck till dagis sjungandes ”Min hatt den har tre kanter” för att liva upp stämningen!😃😃

Och på dagis händer det! Alfreds lilla kompis står i tamburen och väntar, fröknarna finns där och frukosten är på g. 😀 och när jag kör står Alfred i frökens famn och vinkar glatt.
Och jag kastar mig till station, kommer t.o.m ihåg att byta gummistövlarna mot finskorna och anländer precis 6 minuter innan tåget!
Jag hann, halleluja!

Jag sa INTE!!

Jag sa INTE!!

En reaktion på ”Morronrace med 2-åring…

  1. Ha ha, underbart! Har du läst på bloggen, ett päron till morsa? Skulle tro att du känner igen en hel del där!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *