Välkommen till min blogg! Känner ni igen mig så är det nog för att ni hösten 2012 såg mig testa på diverse bondesysslor i TV & bli uppäten av östgötska mygg. Ljuv musik uppstod och bonden blev "min" en vacker sommardag året efter! Sedan dess har familjen utökats med 2 minigrisar, 1 extra häst samt vår egen Bebis-Karlsson Alfred! Här kan ni följa mitt liv & vad vi sysslar med i Kolmårdsskogen!

Jobbiga, självutnämnda poliser

Jag är sällan irriterad. Sällan arg. Sällan gnällig.

Men jag gillar verkligen inte alla dessa självutnämnda Bror Duktig, Ordningspoliser och beskäftiga Pekpinnepekare.

En gång i tiden skaffade jag nåt som kallas för ”Zumba-licens”. Det innebär i praktiken att jag som har dansat latinska danser på längden och tvären i halva mitt liv och dessutom har en pedagogisk examen måste gå en helgkurs för att lära mig dansa latinska danser och pedagogik för att få licens att kalla det jag tidigare kallade Dans-Gympa för just Zumba. Licensen kostar sen 300:- var månad men för 7 år sen var det en modefluga och bra att ha i bagaget om man skulle jobba på gym, så jag slog till och gick den där helgkursen och pröjsade 3600:- om året för att få sätta en logga på min hemsida. 😀

Det dröjde inte länge innan jag började ana att även om hela paketet med licens naturligtvis var skitbra för grundaren som håvade in kosing i mängder var månad från hela världen så skapade det en misstänksam, gniden stämning bland dom licensierade. För som en stor familj var vi INTE utan istället skulle man trumfa ut dom andra för att framstå som lite bättre själv! Jag fick anmälningar på mig från andra instruktörer som hävdade att jag minsann hade klasser utan licens. Suck, bara att dementera, framföra bevis och så på´t igen och vänta på nästa anmälan. Suck.

För 2 år sedan hade jag Zumbat färdigt. 1000 pass tar ut sin rätt på leder, knän och fötter så att säga… Jag sa upp licensen och lutade mig tillbaka. Och inte en dag har jag saknat Zumba och det finns ju så många andra som kan göra det lika bra som jag så jag tror inte Zumba saknar mig heller! 🙂

Men hör på fan, förra veckan började det droppa in anmälningar igen!!? Att jag har Zumbaklasser utan licens! Och nu stämmer det ju till viss del, för jag har ju ingen licens, men jag kan lova att om jag någonsin ska ställa mig på ett golv och dansa Zumba så får man släpa upp mig på golvet under pistolhot!
Vilket jag i en vecka försökt förklara för dessa nitiska vänner av ordning och reda…utan resultat! Nä, för dom VET att jag minsann har illegala klasser! För, hör och häpna, det har mina elever berättat för dom!!? Nu är det ju så att mina elever de senaste åren bestått av morsan, svärmor, Klas moster samt ytterligare en liten grupp koketta damer 65+ som dansar lite Salsa för husbehov i högklackat en gång i veckan så jag undrar vem som ringt och skvallrat? Moster eller svärmor?

Så vad rör sig problemet om? Jo, att jag fortfarande har en liten gul logga på min hemsida. Som jag inte tjänar en spänn på. Utan för att jag faktiskt har ett par gamla elever som är lite ledsna för att jag numera inte kan Zumba med dom och därför hyr jag då och då in och erbjuder pass med lagliga Zumba-instruktörer för deras skull! Så den enda som tjänar på att loggan ligger på min sida är, just det, Zumba Network.

Jaja, fortsättning följer. Nu har jag alltså återigen blivit anmäld till ”Stora hemska kontoret” men den här gången lacka jag ur på riktigt och skickade själv in en anmälan för förtal. Nånstans får ju gränsen gå även för självutnämnda poliser! Hoppas vi slipper dela cell i finkan bara… 😉

Här skulle jag lagt upp en bild på den omstridda loggan men då blir jag väl anmäld för det också så det blir en bild på en morot istället.

Här skulle jag lagt upp en bild på den omstridda loggan men då blir jag väl anmäld för det också så det blir en bild på en morot istället.

3 reaktioner på ”Jobbiga, självutnämnda poliser

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *