Välkommen till min blogg! Känner ni igen mig så är det nog för att ni hösten 2012 såg mig testa på diverse bondesysslor i TV & bli uppäten av östgötska mygg. Ljuv musik uppstod och bonden blev "min" en vacker sommardag året efter! Sedan dess har familjen utökats med 2 minigrisar, 1 extra häst samt vår egen Bebis-Karlsson Alfred! Här kan ni följa mitt liv & vad vi sysslar med i Kolmårdsskogen!

Bondefruns årskrönika!

2016 är färdigt, klappat och klart!
Ett år som började bra, och bara blev bättre.???

Efter många år som projektledare, entreprenör och konsumentrådgivare så tackade jag i januari efter lite funderande ja till en lärartjänst…och efter den inledande chocken så trivs jag verkligen i katedern!

Jag och Klas drog igång vårt första, gemensamma byggprojekt; att köpa ett hus tillsammans och renovera! Idag 8 månader efter att vi fick nycklarna i handen har vi hållit danskurser, julmarknad och trivselkvällar i kåken samt hyrt ut till både Bed & Breakfast, dop, kalas och minnestunder. Och projekten bara fortsätter! Detta året siktar vi på att bygga handikapp-toa. ?
Vi har även kuskat runt med vår kära gamla husvagn och semestrat i Vadstena i total kuling (ni som sett vår husvagn inpackad i förtältet i tidigare inlägg vet vad jag pratar om) samt i Trosa i nästan lika mycket kuling (denna gång klarade vi oss från inpackning eftersom vi glömde halva förtältet hemma).

Något som vi gillar hela familjen är att besöka gamla vänner från Bonde-inspelningarna. I år har vi hunnit med både Marie-Louise & André och Robert & Pauline från 2012 samt Nisse & Carina och Mikael och Catharina från 2013 på respektive gårdar. Vanligtvis sitter jag i soffan och pratar minnen med fruarna och Klas spanar runt i ladorna efter nåt läckert skrot att ta med sig hem!?

Vårt livs första bröllop med klädkod högtidsdräkt har vi också varit på! Klas var så stilig, så stilig i frack och vi fnissade belåtet åt att köra runt i Lunds finare kvarter i Östergötlands rostigaste bil.?

Även Alfred har hunnit bli stora grabben i år! ?Han har börjat på dagis, har massor att säga, har stiftat bekantskap med Farbror Potta och upplevt säkert en miljon små vardagsäventyr! Han har även bytt spjälsängen mot en riktig blå säng med Bamselakan. Milstolpe för en tvååring! ?

Det låter kanske som ett ganska slätstruket år men faktum är att det nog är första året vi kostat på oss att ha lite vardag; att krypa upp i soffan och bara vara.
Nu ser Team Karlsson fram emot 2017! Då ger vi oss i kast med husvagnssemester igen och detta året ska både förtältet, grillen och tvålen med!??

En bild från i somras när Klas busar med Alfred & Justus!

En bild från i somras när Klas busar med Alfred & Justus!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *