Välkommen till min blogg! Känner ni igen mig så är det nog för att ni hösten 2012 såg mig testa på diverse bondesysslor i TV & bli uppäten av östgötska mygg. Ljuv musik uppstod och bonden blev "min" en vacker sommardag året efter! Sedan dess har familjen utökats med 2 minigrisar, 1 extra häst samt vår egen Bebis-Karlsson Alfred! Här kan ni följa mitt liv & vad vi sysslar med i Kolmårdsskogen!

Jag, en skolfröken!

Det har på fullaste allvar funnits dom som trott att jag mesta tiden går runt och rullat tummarna i roliga mönster. Det vill säga att när jag inte sköter min butik, håller dans & vattengympakurser, driver vårt B&B & renoverar i festlokalen. Jag måtte verkligen ha skavsår på tummarna!
Men faktum är att när jag inte pysslar med att vara egenföretagare eller avancerad tumrullare så är jag en helt vanlig lärare, jag är en skolfröken! 🙂
I år har jag tagit över en 3:a och fått det stora förtroendet att lotsa dom igenom sista året av lågstadiet och ge dom så bra förutsättningar det bara går inför det stora hoppet till mellanstadiet.
Tillsammans med mitt lilla gäng tragglar jag plus och minus, stapeldiagram och cirklar, multiplikationstabeller och bråk. Vi övar också på det perfekta uttalet av ordet ”vegetable”, lär oss skillnaden på ”am, is och are” samt funderar på vad ”ökenråtta” egentligen heter; Jag undervisar alltså i matte och engelska!
Jag vet att många lärare idag har ett rent helsicke på sina arbetsplatser med brist på både mänskliga och materiella resurser, administrativa uppgifter som hopar sig högt över huvet så man inte kan andas, för många elever som mår dåligt och behöver hjälp, ja ,listan kan göras lång. Ibland tänker jag att jag verkligen önskar att alla dessa skulle få studsa iväg till jobbet med glädje, precis som jag.
För jag har verkligen ett fantastiskt jobb! Mina elever är var och en härliga individer. Inte perfekta men jäklar som dom kämpar på och försöker göra så bra det bara går och vi har en toppenmysig stämning i klassrummet.
Därför är det inte utan att fröken smyger fram servetten på julavslutningen i kyrkan när dom står där i kavajer, flugor och finklänningar och sjunger så fint.
– Och nu får ni busa i 3 hela veckor, era frön, sen ses vi i plugget igen med tänkarhattarna på och då jäklar ska det riktigt blixtra under mössan! 😀

Blomma till fröken på avslutningen!

Blomma till fröken på avslutningen!

4 reaktioner på ”Jag, en skolfröken!

  1. Du har verkligen ett underbart jobb att få jobba med barn tycker jag är det roligaste som finn. Har själv jobbat många år på förskola. Ha en riktig bra jul och vila upp dig till vt. börjar.

    1. Haha, nä, perfekt är nog bara kungen!? Jag däremot har en sned framtand, är närsynt, har rätt dålig klädsmak, rensar inte i potatislandet ordentligt, är mycket sämre på spanska än jag har varit och har struntat i att dammsuga bilen sen Dacke-fejden.
      Men jag är i alla fall offentlig med både bra och dåligt och gömmer mig inte bakom en anonym avsändare.
      Gott nytt år på dej! ???

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *