Välkommen till min blogg! Känner ni igen mig så är det nog för att ni hösten 2012 såg mig testa på diverse bondesysslor i TV & bli uppäten av östgötska mygg. Ljuv musik uppstod och bonden blev "min" en vacker sommardag året efter! Sedan dess har familjen utökats med 2 minigrisar, 1 extra häst samt vår egen Bebis-Karlsson Alfred! Här kan ni följa mitt liv & vad vi sysslar med i Kolmårdsskogen!

Rökkvi har fått ett nytt hem!

Igår hämtade hon honom, tant Birgitta som ska bli Rökkvis nya matte & livskamrat!
Han hade verkligen inte kunnat få en bättre ägare än henne & en stor sten föll från mitt bröst så jag gick ner flera kilo & kunde göra volter (nåja, nu överdriver jag lite men ni förstår känslan) när transporten rullade ut från stallplan.
Att hitta rätt hem till en häst med 24 år på nacken & som haft det lite svårt i livet & behöver mild men stadig hantering är nämligen inte det lättaste. Senast igår fick jag ett svar av en galning som skulle ha hästen åt sin dotter som hon angav var ”tuff, van vid tuffa hästar och hade tävlat sen hon var 5”. Dessutom ville hon se en video i båda varven i samtliga 5 gångarter och såg det bra ut så var hon intresserad av köp. Jo men tjena, är det bara jag som ser framför mig en vild unge med fradga runt munnen piska runt hästen på tävlingsbanan i jakt på rosetter?? & söker man seriöst en tävlingshäst får man nog vara beredd att betala lite mer än 7500 pix, ursäkta men det osar idiot om hela mailet! Jag svarade vänligt att de nog råkat skicka svaret till fel annons… 😉
& just därför känns det extra skönt att veta att i sitt nya hem så får han spendera sina sista år i lugn och ro, pysslas om varenda dag och ridas på små trevliga rundor i skogen. Jag vet att Birgitta kommer att göra allt för att ta hand om honom på absolut bästa sätt & i gengäld kommer hon att få en häst som vill vara hennes bästa vän i vått och torrt. För har man lite tid och förståelse så finns det ingen bättre kompis än våran Rökkvi!

Väldens snällaste Rökkvi!

Väldens snällaste Rökkvi (vi är medvetna om att barnet saknar hjälm men pappa håller i & hästen är van handikapphäst & lärd att stå still)!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *