Välkommen till min blogg! Känner ni igen mig så är det nog för att ni hösten 2012 såg mig testa på diverse bondesysslor i TV & bli uppäten av östgötska mygg. Ljuv musik uppstod och bonden blev "min" en vacker sommardag året efter! Sedan dess har familjen utökats med 2 minigrisar, 1 extra häst samt vår egen Bebis-Karlsson Alfred! Här kan ni följa mitt liv & vad vi sysslar med i Kolmårdsskogen!

Helt ärligt på morronkvisten.

Nu kunde jag ha skrivit:

”Uppe och njuter av gryningsljuset med lille Alfred som jollrar så snällt i sin hage. Myser i den rofyllda tystnaden medan jag äter en härlig lördagsfrukost”.

Pyttsan! Sånt där tror jag aldrig på när jag läser det på Facebook. Som nån kloking sa nån gång: ”Om det låter för bra för att vara sant så är det oftast det.”
Bakom den förrädiska myskommentaren är den bistra sanningen att hos oss har vi full snöstorm och mannen har varit ute i byn och plogat fram bilar, folk & hundar (nä, nu överdrev jag, hundarna är hemma) sen 3 i morse. Jag är hemma själv med bebben som varit våldsamt leksugen sen 04.45 i morse.  Låter kanske livat värre men till saken hör att jag är morgontröttast i världen. På fullaste allvar. Jag kan inte gå upp innan 8.00 för då skriker varenda muskel i min kropp att sluta stå upp och tramsa och ögonaböj inta ryggläge igen. När jag vaknade luktade det dessutom kräk i hela rummet och jag kollade genast kräkstatus på bebben. Insåg till min lättnad att han va ren och fin men till min fasa att det var jag som somnat med kräktrasan på huvudkudden… 😛
För övrigt har Elden slocknat här och jag måste pulsa mig till vedbon om jag vill ha värme. Veden är fuktig eftersom den är huggen alltför sent eftersom Klas aldrig fick riktigt tid i våras… så frågan är om jag får nån eld alls. Grisarna gastar i höga sky på fruuuuukoooost & jag bara vet att jag kommer få snö i trätofflorna när jag halkar ut med käk till dom….
Frukost , nja, Klas har käkat upp allt bröd utom skalken så jag tar ett ägg & en kaka!

Fint men snöigt hos oss!

Fint men snöigt hos oss!

Men nu…är klockan 8, Bebben har precis somnat och är sötast i världen på sin lilla kudde, grisarna har fått frukost och mätta och glada gått och lagt sig för att mysa i sitt nya, fina vinterhus, tro det eller ej men jag fick liv i elden & snart kommer Klas hem och har kanske kommit ihåg att köpa bröd!
Så trots allt är det faktiskt en ganska mysig lördagsmorgon men aldrig i livet att ni kommer se nån puttisnuttig rad på Facebook från mig, jag vet att ni inte är lättlurade! 😉

Jippi, brasa!

Jippi, brasa!

 

 

 

 

6 reaktioner på ”Helt ärligt på morronkvisten.

  1. Vad glad jag blev över att hitta till din blogg! Ni har alltid varit mitt favoritpar i Bonde söker fru då ni verkar ha det så bra och mysigt tillsammans :) Det ska bli roligt att följa er och väldigt skönt att slippa se blogginlägg om ”det perfekta livet” och lite mer om verkligheten på gården och allt däromkring. Hoppas det är bra med er!

    1. Tack, så kul att höra! :-) Vi har haft snöstorm här i en vecka och eftersom Klas plogar hela byn så har det blivit snålt om tid till bloggandet… men nu ska det inte komma mer snö så hoppas kunna va lite mer produktiv!

    1. Ja, fint är det när man kikar ut men det är bäst att titta ner på marken när man går ut får annars slår man kana på rumpan…Mannen sandar som sagt hela byn men brukar glömma vår egen trappa. =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *