Vi har fått många frågor om hur man utvecklar bloggandet för att få fler läsare. Med denna bloggskola kommer vi att försöka hjälpa dig att lyckas med ditt bloggande och dina bloggmål. Vi går bl.a. igenom vad du bör tänka på när du bloggar och ger tips på hur du kan öka antalet besökare till din blogg.

Rubriker

bloggskolan-5

Vill du att fler ska läsa dina inlägg? Tänk då på att rubriken spelar en stor roll för om någon läser ditt inlägget eller inte. Fler än häften läser faktiskt bara bloggrubriken! Tänk bara på tidningars rubriker online eller kvällspressens löpsedlar – visst finns det vissa rubriker som känns mer uppseendeväckande (eller klickvänliga) än andra? Så använd fantasin och var kreativ när du skriver dina rubriker. Men, tänk på att rubriken ska matcha och vara anpassad till vad du skriver i inlägget. Så att läsarna inte förväntar sig något annat! Då kan den där intressanta och uppseendeväckande rubriken få motsatt effekt!

Här är några tips för hur du kan tänka för att skriva intressant och lockande rubriker!

  • Hitta  och använd nyckelord eller begrepp som känns bra och lockande för din målgrupp. Tänk på att de även bör uppmärksamma det du skriver om i inlägget. Men var inte för specifik i dina ordval – använd inte branschtermer, förkortningar eller andra ord som kan vara svåra att förstå.
  • För att få sökträffar på google, tänk på att använda ord som många söker på!
  • Undvik att bara använda versaler – det tar mer plats och kan påverka negativt i google-sökningar.
  • Försök att väcka ett engagemang hos dina läsare genom att anspela på känslor. Det kan vara allt från glädje, sorg, nyfikenhet till en vilja eller behov. Tänk själv på vad du skulle fastna för när du läser en rubrik.

Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *