Vi har fått många frågor om hur man utvecklar bloggandet för att få fler läsare. Med denna bloggskola kommer vi att försöka hjälpa dig att lyckas med ditt bloggande och dina bloggmål. Vi går bl.a. igenom vad du bör tänka på när du bloggar och ger tips på hur du kan öka antalet besökare till din blogg.

Driva trafik till bloggen

Del 1: Fokus på nya bloggar

Vill du få fler läsare till din blogg? Här har vi listat några snabba och enkla första steg för hur du kan gå till väga för att öka trafiken till din blogg.

Kommentera på andra bloggar! Ett första steg är att nå ut till läsare utanför din krets av kanske vänner, kollegor och familj. Genom att kommentera stora och välkända bloggar kan du nå ut till nya läsare, men spamma inte! Antagligen följer du redan ett antal bloggar du tycker är intressanta och som kanske också liknar det du bloggar om. Ta dig då tid att kommentera inlägg på dessa bloggar och koppla gärna tillbaka till din egna blogg. Följer du inte redan bloggar inom ditt ämne, leta då reda på stora bloggar som redan har mycket trafik för att kommentera där. Det är mer värdefullt än du kanske tror att skapa en bra relation till andra bloggare.

Koppla din blogg till Facebook! Då kan du posta alla dina inlägg där och även bjuda in dina vänner på Facebook att gilla bloggsidan på Facebook. Då kommer blogga kunna stå på egna ben och du kan posta inläggen därifrån istället för från din privata sida. Även på Facebook är det bra att kommentera kända och liknande sidor som din. Men återigen, spamma inte utan skriv något intressant och relevant J

Lista dig på olika blogglistor! Blogglistor är ett bra sätt och effektiva verktyg för nå ut med din blogg. Här är tre förslag på var det är bra att länka sig på:

• Bloggportalen.se
• Blogtoplist.se
• Bloggar.topplista.se 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *