Vi har fått många frågor om hur man utvecklar bloggandet för att få fler läsare. Med denna bloggskola kommer vi att försöka hjälpa dig att lyckas med ditt bloggande och dina bloggmål. Vi går bl.a. igenom vad du bör tänka på när du bloggar och ger tips på hur du kan öka antalet besökare till din blogg.

Skaffa regelbundna och nya läsare

blogg-3

Förra inlägget berör tekniska tips för hur man skapar en meny, något som är viktigt för att dina läsare lättare ska kunna navigera på din blogg. Läs inlägget här. I detta inlägg kommer vi att ge några förslag på hur du kan göra för att få regelbundna läsare, genom att skapa en relation till dem. Men också hur du kan locka nya läsare.

I början kan det kännas frustrerande att inte ha så många läsare som en vill. Men ha tålamod, det kommer! Men det kräver också en del arbete. Skapa en relation till dina läsare genom att vara dig själv. När du skriver är det bäst att utgå ifrån dig själv och dina tankar. Försökt att inte tänka på vad andra ska tycka om det just du skriver. I första inlägget skriver vi just om detta och vikten av ämne och nische för din blogg. Läs det här.

Här nedan har vi listat några förslag på hur du skapar en bra relation till dina läsare och hur du får dem att stanna kvar. Vi ger även tips på hur du kan locka fler att läsa dina inlägg.

  • Tänk inte så mycket på statistiken över dina besökare,  den kan variera och det tar tid, så återigen, ha tålamod! Visa istället uppskattning för de läsare du redan har och fokusera på dem till en början.
  • Blogga på! Skriv nya inlägg på regelbunden basis, då vet dina läsare att det kommer inlägg och återkommer därför för att läsa.
  • Tänk på att använda ett ”blogg-språk” med korta meningar och stycken, versaler om du känner för det ibland eller utropstecken. Språket är alltså en viktig del, men det är också friare och du kan göra det till ditt egna.
  • Rubriker till inläggen är också viktigt. Sanningen är att det är fler som läser dina rubriker än inlägg. Så för att få dem att läsa inläggen behövs en bra rubrik. Tänk på att belysa inläggets innehåll på ett sätt som lockar ”rätt” personer att läsa. Försök också att ha ett budskap att locka med!
  • Bilder är ett bra verktyg för att skapa en härlig känsla i bloggen. Personliga bilder är bäst, men det går givetvis bra att ta bilder från bildbanker online. Det finns många olika gratis alternativ som exempelvis Unsplash, Pixabay eller Lifeofpix. Men det finns så många fler bra gratisalternativ!

När du känner att du din blogg är på banan och du känner dig varm i kläderna är nästa steg att börja marknadsföra den!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *