Vi har fått många frågor om hur man utvecklar bloggandet för att få fler läsare. Med denna bloggskola kommer vi att försöka hjälpa dig att lyckas med ditt bloggande och dina bloggmål. Vi går bl.a. igenom vad du bör tänka på när du bloggar och ger tips på hur du kan öka antalet besökare till din blogg.

Ämne och nische

bloggskolan_nr1

Hos Allt för föräldrar kan vem som helst börja blogga och det är lätt att börja. Om du inte redan har en blogg hittar du registreringssidan här.

Vad ska man tänka på som ny bloggare?

Många skriver om sitt liv – sin vardag, familj och/eller arbete. Vad du skriver om är helt upp till dig. Det är både kul, spännande och enkelt att blogga. Men ibland kan det kännas lite knepigt att få fart på bloggen. Vi på Allt för föräldrar vill därför hjälpa till med olika tips och trix.

När du skaffat en blogg kan det vara bra att tänka över några saker.

Vad brinner du för? Välj ämnen som du brinner för på riktigt, ett ämne du känner att du vill skriva om. Du kanske vill blogga om livet eller om familjen, men du kanske också är väldigt intresserad av smink, hälsa eller ekologiska produkter. Du kan då skriva om exempelvis vilka miljömedvetna val du gör, hur det påverkar familjen, barnen etc.

Sen kan du alltid ändra dig, livet är föränderligt och det du först bestämde dig för att blogga om kanske inte känns rätt efter ett tag. Byt då spår.

Skriv utifrån egna tankar, upplevelser eller direkt från hjärtat. Kopiera inte andra! Fundera på vad som gör dig unik och hur du skiljer dig från mängden. Att tala sanning är självklart väldigt viktigt, du bygger upp ett förtroende hos dina läsare och det kan snabbt raseras.

Det kan vara svårt att skriva om sig ibland och man är rädd för vad andra tycker och tänker. Försök att strunta i det. Är du stolt över något och vill dela med dig av det – gör då det! Men självklart ska du bara skriva sådant du känner dig bekväm med.

Så, nu har du lite att tänka på om ditt bloggande. Nästa inlägg kommer handla om hur man skapar en bloggmeny. Senare i bloggskolan kommer vi också att prata om hur du kan få fler läsare och vad du bör tänka på för att öka trafiken till den.

Vi har också en FAQ här på bloggportalen där de vanligaste tekniska frågorna besvaras.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *