VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Stickning för 1 år

  • Inlägg av:
  • Datum:
  • Kategori: Stina

I helgen lyssande jag på det senaste avsnittet av podden RättAvigt, de nämnde någon som av någon anledning, jag kommer inte ihåg vilken, var tvungen att planera stickningar och inhandla garn för ett helt år. Kul! Det var jag också tvungen att göra. Jag öppnade garnskåpet… Jag tänker mej också att under detta år är jag lyxhustru som inte behöver städa och laga mat utan bara vara med barnen och sticka.

När jag nämner namn på det jag ska sticka så finns mönster på ravelry om jag inte skriver annat

imageFrån vänster till höger: kampes 3-trådiga, det är totalt 3 härvor, 2 turkosa och 1 grått, det grå är ihopnystat med det turkosa så det syns inte, plus att den del grått ramlade ner på golvet…. Det ska iallafall bli en randig kofta, uppifrån och ner. Det grå i mitten, Cinnia, ska blir en Snowflake, det över partiet kommer vara grått och det undre olivgrön. Det olivgröna måste köpas. Malabrigo sock garnet till höger ska bli en Praline.

image

Det lila garnet längst bort är Tweed och Supersoft, från MagasinDuett (allt på bilden är därifrån) det ska bli en kofta uppifrån och ner, ev lite flätor i ryggen, jag har inte bestämt mej ännu. Det grå är Supersoft färgen Pebble och jag hoppas det kan bli en Slanted Sleeven, jag är dock osäker på om masktätheten och så stämmer, men en V-ringad kofta iallafall. I mitten ligger det Magasin Duett Coast, en bomull och ull blandning som ska få bli en Bonnie. Det bruna och ljusblå ska bli en Make Space. Det ljusrosa håller på att bli en Lush. Det bruna, ljusblå och ljusrosa är samma garntyp, Geelong lammull. Geelongen och Coast-garnet har samma meter/gram  så av resterna blir det kanske en randig t-shirt. Jag inbillar mej att det kommer bli mycket kvar av Coasten så kanske det räcker till en VitaminD också. Allt på bilden kommer alltså att bli koftor eller toppar.

image

Av alla supersoft och tweedrester stickar jag en filt med dominorutor.

imageJag älskar att sticka sockor!! Här har jag garn till iallafall 16 par sockor till mej och varsitt par till barnen. Jag har dock inte planerat exakt vilka mönster jag kommer använda men några. Moray stickas av mörkblå Opal. Snis i grå opal samt ljusrosa som ligger under det grå opalgarnet. Ett par Vimpelsockor (ej ravelry, googla…) i ett ceriserosa garn, jag har inte bestämt mej för vilken färg det bli på vimplarna…. 3 par är självrandande och de blir helt slätstickade. Ett par Astrakan, antingen i det gula Jawollgarnet till höger eller i det röda MoodsOfColorgarnet. Sen har jag väldigt många fina sockor i min ravelrykö. Jag tänker också att det kommer räcka till varsitt par till barnen.

image

Barnen kommers få lite mer än bara varsitt par sockor. Det rosa är Geelong lammull och kommer bli en klänning till Elisia. Den mörkblå merinoullen kommer bli en tröja till Elmer. Det finns ett häfte som heter ”Barnstickning på stickor 3 1/2-4”, där har de hittat klänning, resp tröja de vill ha. Mössan på bilden nästan klar men är tyvärr för liten så där måste jag sticka en ny, den är till Elisia och Elmer ska också få en, i grönt och rött.

imageGarnet längst bort kommer bli en halskrage eller mössa, det är ett superwashgarn från Madeline Tosh, dk weight tror jag, kom gärna med mönsterförslag! Det rosa är filisilk från TantKofta, det ligger lite vitt samt pärlor där också, det ska bli en Hyllremsan, garn och mönster köptes tillsammans. Det blå och oranga är malabrigo sock, det ligger en liten grå snutt på också, det ska bli en 3colorcashmire. Det lila, mintblå och grönblå ska bli en randig halstub. Det blåmelerade är från MoodsOfColors och ska blir en Nurmilintu. Det gula garnet från Knit by Numbers får bli en halskrage samt en mössa tillsammans med det gröna pashmina garnet från Madeline Tosh.

imageVantar, vantar, vantar underbara vantar! Här gör jag det lätt för mej, en drös med 2-trådigt ullgarn från Kampes, stickor 2 1/2 och boken ”Vantar för alla årstider” då kommer jag långt! Men jag tänker att iallafall ett par vantar ska vara tvåändsstickade och då använder jag ett vantmönster som jag redan har.

image

Ett par tjocka tvåändsstickade vantar vill jag ju också ha, det kommer jag sticka av cascade eco+ det grå och lila. Sen har jag ett set till prinsesstårtevantar, kanske dags att ta tag i dem nu… Längst bort ligger två påbörjade stickningar en t-shirt, Sweet Olive Sweater (fast jag kommer göra den till en t-shirt) garn från MoodsOfColor och ett par Spring River socks i Jawoll sockgarn och ett melerat sockgarn som Elisia har färgat.

Tror ni att det räcker för ett år? I verkligheten absolut, för en lyxhustru? Om jag var lyxhustru och kände mej lite osäker så skulle jag för säkerhetsskull också köpa garn till en Audrey In Unst (kofta), en Golden Wheat (kofta), garn till en poncho – det får bli en egendesign då jag ännu inte hittat mönster till den jag vill ha och så skulle jag köpa garn till en stor mormorsrutefilt, så fint!!!

Om jag nu ser till verkligheten så behöver jag ju bara köpa några nystan olivgrön Cinnia för att kunna sticka allt detta. Kommer  att ske? Troligtvis inte, om mindre än två månader är det syfestivalen i Stockholm, i mars är det fårfesten i Kil och i maj (har jag för mej) har drops ullrea, sen har jag också ett presentkort på garnkorgen och där har de jättemycket fina garner från Cascade som kommer passa koftorna jag nämnde ovan.

Men nu har jag iallafall planerat stickningar för ett år framåt. Måste vara köpa rätt trisslott så att jag får tid också.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna