VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Lattice shawl

För lite drygt en månad (jag vet jag måste vakna lite när det gäller bloggen) avslutades i KAL jag var med i. KAL:en anordnades av mmontzka, som har videopodden ”Stitched in Sweden”. Man kunde välja mellan två av hennes sjalmönster:

Swedish spring eller Lattice

och jag valde Lattice :-) supernöjd är jag men tyvärr har den ännu inte används. Jag är inte någon riktig sjalmänniska utan mina sjalar används mest som halsdukar och där är vi inte riktigt än vädermässigt (även om det inte är långt ifrån). De varma kvällarna som kan bli lite småkyliga har heller inte visat sej, snarare har det varit tjocktröja och regnkläder hela dagarna (ja, jag låter nog bitter men jag är så jävla trött på regnet, jag har hellre skitvarmt dygnet runt!).

IMG_1465[1]

Mönster: Lattice, jätterolig spetsstickning! Visserligen stickade jag fel lite här och där och trots att jag tyckte att jag var med och rättade till felen så stämde inte maskantalet när det var dags att byta färg men med ett extra varv där jag la upp lite extra maskor så blev det rätt. Den avslutande spetsen stickas på tvären, så sjalen maskas av lite i taget. Första gången jag stickar en spets så och det var väldigt roligt och bra! Jag kan tycka det är svårt att maska av en sjal lagom löst och lagom hårt men med denna lösning blev det helt perfekt!

Stickor: 4 mm

Garn: Båda garner är tunna lacegarner från ofargadegarner.com som jag använt dubbelt. Garnerna är handfärgade och lätt melerade. Att jag använt dem dubblet har ändrat meleringen lite – till det bättre! Superfina! Jag skulle gärna skriva exakt vad det är för garner men barnen har lekt banderrollerna…men det var 800m/100g så mycket kommer jag ihåg.

IMG_1471[1]

IMG_1467[1]

IMG_1469[1]

 

 

 

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna