VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Klänning och t-shirt

  • Inlägg av:
  • Datum:
  • Kategori: Sytt

Något jag har velat kunna väldigt länge är att sy. Jag har gjort många försök med blandat resultat. Många gånger har misslyckandet berott på att jag har haft en symaskin av budgetmodell. Nu har jag inte det längre och vilken skillnad det blev att sy!! Så till er alla som vill sy men som tror sej inte kunna – införskaffa en bra symaskin!!

Så nu har jag i alla fall sytt. Det blev en klänning till Elisia och en t-shirt till Elmer. Elisias klänning är jag supernöjd med. Till den hade jag inget mönster utan ritade av en klänning som hon redan hade. Jag gjorde lite större halsringning och lite längre och hon är supernöjd! Till Elmers t-shirt hade jag ett mönster, och det är jag glad över annars hade jag nog sytt allt i helt fel ordning. Jag var lite smånojjig över hur jag skulle sy i ärmarna, att sy i ärmar har jag inte gjort sen högstadiet och det var några år sedan… Men det var jättebra beskrivet i mönstret. Halskanten är jag tyvärr inte alls nöjd med, jag följde mönstret men till nästa gång så gör jag nog på ett annat sätt. För en nästa gång kommer det att bli!!

IMG_0957

Att stå och posa lite fint var de små barnen inte alls intresserade av. De spelade apa, puttade varandra, skrattade, hoppade och sprang runt. Väldigt roligt hade de också :-)

IMG_0960

Den nedre fållen på Elisias klänning vill bara vika upp sej, skulle fållen ha varit lite bredare?

IMG_0961

Den helkonstiga halskragen….

IMG_0976

Busbarn :-)

Allt tyg köpte jag på Syfestivalen i Stockholm, Elisia var själv med och valde tyget till sin klänning och jag köpte lite extra så det kommer räcka till en klänning till mej också :-)

IMG_0955

Tyg, mönster, bok, sax och en massa sockgarner inhandlades. Garnet som är inplastat ska jag och syster färga i vår/sommar!!

Det här var mitt bidrag denna vecka till Husmorsskolans Symöte, för mer inspiration klicka på länken och läs vad de andra har gjort!


Kommentarer


  1. karolina februari 17, 2015 on 08:54 Svara

    det ser ut som om ”mudden” i halsen är för lång. hade problem med det föera gånger själv men efter lite googlande har jag kommit på att den ska vara betydligt kortare än halsringningen. muddar brukar jag göra 1/4 kortare och om jag gör kantband av mudd klipper jag dem 1/3 kortare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna