VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Twenty Ten Cardigan och Chelsea Market Hat

I början av förra året satte jag ett stickrelaterat mål (eller många men et av dem var) att sticka 3 koftor till mej själv. Det har jag nu gjort!! Den 30/12 sydde jag knapparna och då var den klar!! I år har jag dubblat koftmålet – 6 koftor/tröjor i år alltså.

DSC_0001

Mönster: Twenty Ten Cardigan, mönster finns på ravelry. Koftan (säger man kofta även fast det är med korta ärmar?) är stickad ner-i-från och upp. Till ärmarna plockar man upp en jädrans massa maskor och sen stickar man förkortade varv för att forma till dem. Mina ärmar är rätstickade istället för avigstickade som mönster beskriver. Jag vet inte riktigt om jag är så förtjust i att sticka koftor ner-i-från. De koftor jag stickar upp-i-från och ner har jag upplevt som väldigt lätta att prova under arbetets gång, här tyckte jag det var svårare…Men jag är nöjd! Fickan blev lite liten å andra sidan har jag sällan händer i mina fickor så den kommer nog bli bra. Jag gillar den att öppningen är sneddad rent utseendemässigt, det gör det dock omöjligt att bära koftan uppknäppt – det ser helt enkelt inte klokt ut då. Det kommer att bli en knäppt kofta med andra ord.

Garn: Cascade Ecological Wool. Ett ullgarn jag gillar. Min första kofta stickade jag i samma garn så jag vet att den kommer att noppra lite och att det sticks lite grann men inte mer än att jag klarar av det. Ett tjockt och varmt garn. Till mej gick det åt mindre än 2 härvor. Mössan är stickad av den andra härvan och jag har garn kvar.

Storlek: M

Stickor: 5 mm.

DSC_0003

DSC_0004

DSC_0008

När år 2015 började tänkte jag inte bara att nu ska jag sticka si och så många koftor, mössor, vantar m.m. Jag tänkte också att det jag stickar gärna får matcha lite mer. Så det första jag stickade detta år var en mössa som matchar koftan!

DSC_0011Mönster: Chelsea Market Hat – ett väldigt roligt och lättstickat mönster!! Kul stickning! Och stickad hel enligt mönstret 🙂

Garn: Samma som koftan ovan – Cascade ecological wool. Det gick åt 77g – en bra restgarnsstickning!

Storlek: L

Stickor: 4mm till resåren och 5,5mm till själva mössan. I efterhand skulle jag nog ha tagit lite mindre stickor till resåren, jag upplever att den glider ner på gränsen till för mycket.


Kommentarer


  1. Fia januari 11, 2015 on 04:13 Svara

    Så snygg kofta! Blev sugen på en likadan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna