VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Stickameras koft-kal

  • Inlägg av:
  • Datum:
  • Kategori: Stickat

En knit-a-long i koftstickning går, för mej, inte att låta bli. Är det sen en knit-a-long. där man får vägledning i hur jag ska sticka den uppifrån och ner, måttanpassad efter just mej så var jag bara tvungen att vara med. Det ska bli så himla kul!!!

Jag sg. har stickad en kofta uppifrån och ner, efter mina mått tidigare, men såhär i efterhand finns det en del saker jag skulle gjort annorlunda…. Lite småfinesser här och där.

image

Första uppgiften var att skissa upp den kofta man vill sticka, någon tecknare är jag inte så jag har ritat med linjal, och så skulle vi kika efter garn. Garn och knappar är redan på plaSkissen är lite svag… Men jag tänker mej iallafall en relativt hög hals, slätstickning med en fläta på vardera sida ovh knäppkanten. Knäppkanten stickas i rätstickning. Lite figurstickad och i svanken tänker jag mej några korta flätor för att forma koftan ytterligare. 

Garnet är från MagasinDuett, supersoft och tweed. Jag tänker sticka med en tråd av varje och stickor 4,5mm (tänkte först 5mm men de är upptagna…) Knapparna ropade jag in på Tradera förra veckan för en struntsumma :-)

Vill du läsa mer om stickameras koftKAL så klicka på länken till höger och där hittar du också länkar till alla andra som är med.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna