VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Raggsockor med fläta

Nu var det ett tag sen ni fick se något so jag gjort färdigt. Ibland blir det så. Projekt startas en efter en och så blir det en period när det bara stickas och stickas men inget blir färdigt och sen helt plötsligt så blir projekten klara en efter en.

Idag har jag varit hemma med en ond hals och tvingade då mej själv till att fästa alla trådar i ett par sockor jag nyss stickat klart. Jag är annars väldigt duktig på att inte fästa trådar…

Just detta par är till min mamma och för att göra dem lite roliga så gjorde jag en fläta. Finare att titta på och roligare att sticka.

DSC_0003[1]Flätans syns tyvärr inte så bra på bild, den försvinner också en del i det melerade garnet. I början av min sockstickningskarriär använde jag mej mycket av självrandande och melerade garner, men jag börjar tycka att enfärgat är bättre. Dels kan jag välja själv om jag vill randa eller inte och om jag väljer att göra något mönster så syns det mycket bättre i enfärgat. Men till dessa köpte mamma själv garnet och då får det blir så, jag vet att hon kommer gilla dem 🙂

DSC_0004[1]Sockorna är stickade från tån och upp och hälen är stickad med förkortade varv i tomatklyftor.

DSC_0023[1]Ett försök att visa flätan…ser att den ena sockan hamnat lite snett på mej också. Mamma har lite större fötter så på henne sitter nog sockorna mer på plats.

Garnet är Raggi från Järbo och jag har använt stickor 4,5mm och stickad dem i magic-loop, skitbra att göra med samtidigt!

Hos Husmorsskolan är det symöte idag så kika in där för mer inspiration!


Kommentarer


  1. Annika juni 3, 2014 on 07:35 Svara

    Jag tyckte de blev fina, och det som syns av flätan på bilderna ser jättebra ut.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna