VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Grytlappar

  • Inlägg av:
  • Datum:
  • Kategori: Virkat

Som jag nämnt tidigare så har jag börjat sticka disktrasor och jag måste säga att dem jag stickar är bra mycket bättre än vanliga! Jag är väldigt slarvig av mej och torkar absolut inte upp direkt när jag spillt. Det kan ta ett tag. Det händer ofta att fläcken torkar och jag måste gnugga ordentligt. Väldigt onödigt då det skulle gått mycket snabbare att torka upp direkt. Men sådan är jag. En slarver.

När jag stickar disktrasor så gör jag det helst från ett oöppnat nystan. Då vet jag att garnet räcker till hela trasan, då behövs det inte fästas några trådar mitt i (nu skulle jag iofs kunna virka i dem i kanten jag virkar runt men så långt har jag inte tänkt tidigare, det tåls att tänkas på). Jag har inte velat ha några fästa trådar mitt i då jag är rädd för att det skulle repas upp lätt när jag skrubbar mina smutsiga bänkar. Då blir det en det snuttar över och av dem har jag nu gjort grytlappar! Dem används ju inte riktigt lika brutalt…

DSC_0162

Färgen på bilden stämmer inte alls överens med verkligheten…Jag har virkat med dubblar garner soft cotton från järbo. De är turkosa och svarta. Det turkosa är sådant som blivit över efter disktrasorna och det svarta hade jag hemma. Någon gång i början av min stickkarriär kärade jag ner mej helt i soft cotton (som är ett bra garn!!) och köpte massor, bl a svart. En del gick åt till en filt jag gjort men sen har resten bara blivit liggandes. Svart är nämligen helt värdelöst att handarbeta i om det inte är fullt dagsljus. Det visste jag inte då… Men men, nu har iallafall lite gått åt till dessa grytlappar. Vad jag ska göra med dem däremot vet jag inte. Jag behöver dem inte (jag har redan ett gäng fina virkade grytlappar, made by me). Funderar på att ta med dem på loppisen i Sannahed/Gränby i sommar. Då kanske de hamnar någonstans där de gör lite nytta. Bra är de iallafall!!


Kommentarer


  1. Madde mars 17, 2014 on 12:07 Svara

    Annars kan jag tänka mig lite grytlappar….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna