VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Bakat

Jag har överlevt den första arbetsveckan efter semestern! Och det med ett plus i kanten för jag har kommit i tid till jobbet varje dag :-) Tyvärr så har axlarna kraschat, fråga mej inte varför men ont som fan gör det. Helt ärligt, ont som fan!! Voltaren och jag är bra kompisar nu.

Dagens måsten är iallafall avklarade. Det som jag tänkt städa är städat och jag har bakat bröd så det luktar nu gott i hela huset!! Det finns ju en drös med bakbloggar, jag tänker inte bli en men jag tänkte ge er ett eller kanske två tips på bröd som jag har bakat.

Det är två olika brödrecept som jag fastnat för och det är havrebröd och snabba frallor. Något som jag verkligen gillar med dessa recept är att de går att variera i det oändliga!! Vetemjöl går att byta ut till andra sorter, det går att blanda i lite olika ”fröer”, olika kryddor för andra smaker. Det ena veckans bröd behöver inte smaka likadant som andra veckans.

IMG_20130730_170926På bilden är det havrebröd, enligt recept, och snabba frallor med en hel massa olika mjöler (vetemjölet tog slut så det blev en improvisation). Dels är det vetemjöl, sen är det också rågsikt, grahamsmjöl, det kan också vara lite vetekli i. Goda blev de iallafall.

Idag har jag bakat igen, havrebröd (min nya favorit). En sats enligt recept och en sats med lite fröer, vetekli och rågsikt. Den omgången står i ugnen nu så hur det smakar vet jag inte ännu. Det får bli till kvällen :-)

Nu ska jag njuta av mina avklarade måste och avsluta lite stickningar och kanske påbörja någon ny :-) Smörja axlarna med min nya bästa vän (voltaren) ska jag också göra.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna