VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Jag lever, pappa

Är en bok jag läst. Köpte den när jag och Robban åkte till Ishotellet…

Jag lever, pappa är skriven av Siri och Erik Sønstelie och handlar om deras liv efter den 22 juli 2011 och också lite om livet före och under den 22/7-11.

Att alla som var på Utøya har påverkats av vad som hände tror jag att alla förstår. Men något som jag inte tänkt på är även hur deras anhöriga påverkats. Att även de kan lite av posttraumatiska stresssyndrom var något som jag aldrig hade tänkt på. Att anhöriga blir jävligt oroliga och hoppar ur kroppen av skräck när de får reda på att någon när och kär befinner sej på en ö där en jävla idiot går runt och skjuter. Det förstår jag. Men hur även deras liv påverkas efteråt var för mej något nytt.

Siri är den som befinner sej på ön och Erik är hennes pappa. Denna bok beskriver deras känslor och liv före, under och efter det som hände på Utøya. Ett par dagar efter terrordåden så träffar de även en släkting till Anders Behring Breivik, en pensionerad politiker om jag inte minns fel. Släktingen sympatiserade inte med Anders. Anhöriga till Anders har nog inte heller haft det lätt. Ett avslöjande efternamn som garanterat kommer att få många frågor och fördömanden i framtiden. Men också dåligt samvete, varför såg de inte vad som komma skulle? Varför gjorde de inte mer? Detta lyfts inte så mycket i boken, av den anledningen att boken handlar om Siri och Erik, men jag skulle vilja ha en liten fördjupning här.

En helt klart läsvärd bok, men jag skulle vilja ha en lite djupare berättelse. För ett tag sedan så såg jag en dokumentär om överlevande från Utøya och den grep mej mycket mer.

Men läs den! Finns att låna av mej.

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna