VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Jordanien del 3, utflykten till Döda havet

Man kan ju inte vara i Jordanien och inte bada i Döda havet. Så det fick det bli. Vi hade hittat ”vår chaufför” som kunde turkiska och det var han som fick bli vår guide. På vägen till Döda havet så skulle man enligt Apollo se så mycket vackert, men jag kan bara säga att det är berg och sand, och visst är det vackert men det är samma HEEEELA vägen i 2,5 timmar.
Helt plötsligt stannade vår chaufför och det var dags att ta kort:

Calle med Döda havet i bakgrunden

Här är vi alla 3

Sen kommer berättelsen om den rena kvinnan

ja ni ser ”kvinnan” på toppen av berget. Jag vet inte om jag fattade rätt men tydligen så var det massa orena människor i området, homosexuella, otrogna mm mm. Detta är det nu inte jag som säger utan sägnen. Då kom Allah och förintade alla orena människor och den enda som blev kvar var denna kvinna. Jag har försökt att leta upp sägnen på internet men hittar den inte. Bakom oss står hon iaf den rena kvinnan som blev kvar efter massakern av Allah.

Döda havet är dött men fint

Ni ser ju hur gravida jag kände mig efter resan i bilen...

Calle och favorit chauffören

Inte var det så varmt denna dag men åker man till Döda havet, ja då ska det badas… Jag frös som en hund när jag bytte om och ville springa upp bara jag satte tårna i havet..

Till slut flöt vi iaf jag och Wilton i magen

Calle tyckte det var riktigt HÄÄÄÄRLIGT!!!

Varmt och gott

Mmmmm

Flöt gjorde han så att det blev svårt att dyka..

…vattnet var extremt salt och oljigt så vi båda såg fram emot en skön dusch…..MEN det kunde vi glömma serru, jadå för det var näst inpå frysgrader i duschen. Det är lite då man undrar vad vi betalade 17 dinarer dvs ca 170 kr per person för, när vi badar i havet och inte kan varken duscha eller bada i poolen för att det är så kallt. Men men lunch fick vi och det var gott och vi har ju badat i DÖDA HAVET och det mina vänner, det är en check i ”livsboken” för mig.

Sedan bar det iväg på slingrig väg, vi skulle på SPA, sa vår chaufför.
-Arab SPA tänkte jag, undra hur det kan vara… 15 dinarer kostade det och vi blev visade ett omklädningsrum som kunde fått vem som helst att spy.
– Toaletterna är sämre än beduinernas i öknen, skrockade chauffören och jag bara bleg rakt ut och tänkte, jaha och exakt VAD gör vi här då???

Men väl framme så visade det sig vara varma källor och det var faktiskt helt fantastiskt. Varmt och skönt.

Varam akällorna vid döda havet ska ni inte missa

Hit åker inte Apollo fick vi veta för bussen kan inte köra ner här så det vara ju en bonus.

Ja det var en härlig dag i Jordanien och vi var både trötta och glada när vi vände hem.

Kramis


Kommentarer


  1. Virginia 11 mars, 2012 on 06:00 Svara

    Kvinnan i bakgrunden är Loths fru som blev förvandlad till en saltstod då de flydde Sodom. De var tillsagda av Gud att inte vända om utan bara se framåt och inte titta tillbaka på det orena levendet som pågick i Sodom. Loth gick utan att se om men hans fru vände sig om och tittade, då förvandlades hon till en saltstod. Snipp, snapp slut!

    • bissensmamma 11 mars, 2012 on 06:22 Svara

      Tack för det!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna