VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

En riktig gravid deppdag som tog en total vändning

Jag känner mig som en sjöko

Igår tänkte jag skriva ett helt pessimist inlägg och tala om vad jag tycker om att vara gravid. Ja jag längtar efter den lille men jag tycker att vägen dit är förjävlig. Det ena symptomet efter det andra dyker upp och allt bara är NORMAAAALT. Det måste ju vara ett helt gelet tillstånd för kroppen.

Än så länge:

  • Illamående – Det kan vara bara på morgonen eller så är det dygnet runt förhoppningsvis bara fram till vecka 12-13 men kan även pågå hela graviditeten.
    Men härliga graviditet!!
  • Extra kilon  – Jo de smyger sig lätt på eftersom det inte alls är lika lätt att ha pli på sig själv när hormonerna svallar för fulla muggar. Resultat, du blir en SJÖKO!!
    Underbara graviditet!

Man får passa sig

  • Underlivet – Ja det känns ju inte riktigt igen heller kan jag säga och nu pratar jag inte utseende, känsliga läsare varnas men det tvättas mer trosor än vanligt iaf.
    Mysiga graviditet!
  • Ryggen får ett spratt och låser sig och gör ont – Vanligt om man inte har ont i ryggen innan så kan det komma med graviditeten. Har man däremot ont innan så kan det försvinna.
    Logiska graviditet, tack jag var frisk innan!

Underbara graviditet

  • Huvudvärk – Vanligt under graviditeten, ta inte för mycket värktabletter bara utan lid på så mycket du kan. Hade du migrän innan kan den dock försvinna.
    Fantastiska graviditet!
  • Uppstötningar – De kommer närhelst de behagar eftersom magmunnen är slapp. Vilket innebär att inte en enda mening kan sägas utan att man rapar eller ser ut som att man är påväg att spy. NORMAAALT och kommer förmodligen bara bli värre ända fram tills att den lille kommer ut. Ta gaviscon det absolut äckligaste skit som finns så blir det bättre.
    MMMmmm GRAVIDITET!

Mumma noooot

  • Nästäppa – Slemhinnorna får ökad aktivitet så nästäppa är vanligt. Använd koksalt. Yeah right som att det funakr, gör det själv när du är täppt får vi se hur det går.
    I love beeing pregnant!
  • Magen – blir inte bara fet den blir trögare också eftersom verksamheten går långsammare vilket leder till att man kan bli lite uppsvälld = ännu mera SJÖKO!
    Tack graviditet!

  • Anfådd – Ja mer blod i omlopp gör ju att man flåsar även om man har bra kondition så efter 10 trappsteg känner jag mig som en 90årig tant som sprungit ett maraton.
    Graviditet är najs!
  • Torra ögon – inget jag drabbats av ännu men har man linser kan man räkna med att ta ut dem och ha glasögon tills efter graviditeten.  Finns det mer?
    Njut av din graviditet!
  • Drömmar – Mardrömmar om allt och alla varje natt är vanligt så en hel natts söm kan du glömma.
    Härliga vilosamma graviditet!
  • Kissa – Gör du minst varannan timme dygnet runt även i början så det stör ju med nattsömnen.
    Le- du är gravid!
  • Psykbryt – Hormonerna kan få dig lite ur balans, NO SHIT SHERLOOCK, det är normalt ha tålamod. Seriöst förväntas jag att inte bryta ihop efter allt det jag har räknat upp, fattar inget!! Och jag är bara i v 18 you know what??? There is more to come.
    Lyckliga underbara graviditet!!

Det går över...

Jodå ändå gör vi det både en och tre gånger så det måste ju vara helt fantastiskt när den lille kommer ut.

Tack alla deltagare på Hälsofabriken för ett underbart roligt pass

Som sagt igår tänkte jag klaga och vara bitter MEN så hände det, jag körde en core på Hälsofabriken och sedan ledde jag ett spinningpass där jag trampade allt vad jag orkade i 45 minuter. Efter det kan jag säga att jag mår bra. Jag känner mig både lyckligaare, lättare, snyggare, mer sugen på hälsosam mat, piggare, ja allt!!! Så det verkar som att nyckeln till att må bättre är att träna för mig. Tur att jag är instruktör på ett bra gym så att jag kan träna så mycket jag bara vill och orkar och så mycket som Wilton säger okej till såklart!!

Till Wilton:
Tror det blev en liten chock för dig med träningen igår eftersom det verkade som du sov när jag skulle gå och lägga mig. Isf gillar vi träning båda två så vi kör på va?

Letar efter lakan till vagn och säng i orange men det verkar vara svårt. Ska fortsätta.
Nu är det dags att arbeta lite grand och sedan blir det BungyPump ett varv tror jag och så har vi ju skivstång ikväll går det så testar vi pilates med. OKÄÄÄJ??

Kärlek från mammis


Kommentarer


  1. Jennie 10 januari, 2012 on 10:18 Svara

    Vad med kramp i benen????

    • bissensmamma 10 januari, 2012 on 10:23 Svara

      Det har jag inte fått ännu men du ser…. there is more to come… Puss

  2. Anna-Karin 10 januari, 2012 on 05:24 Svara

    Jag vet mer! Åderbråck! Från knät via låret och bak till en punkt i rumpan. Åtgärdas med måttsydd stödsstrumpa från fot till höft. Den du! 🙂

    • bissensmamma 11 januari, 2012 on 09:36 Svara

      Vad var det jag sa, there is more to come och jag ser ljuuuuust på framtiden 22 veckor kvar…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna