VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Hota eller inte?

Vaknar upp till -4 grader och ännu en dag som jag tjatar på att barnen inte får glömma mössa, vantar och termobyxa.
Igår när jag hämtade på skolan kan det max varit -2, men på Västkusten blåser det mycket och vindarna blir så extremt kyliga. Men jag kan nästan lova att 90% av barnen som går i skolan inte har tillräckligt med kläder på sig.

Jag vabbar för mina HELA tiden och igår fick jag världens ”utbrott” på killarna. Möttes nämligen av röda, kalla händer och öron. En öppen jacka och inte en överdragsbyxa så långt ögat kan nå. Jag har försökt förhandla med dem, då jag förstå att det inte är kul att ha på sig allt när ingen annan ha det på sig. Men jag kan inte hålla på att vabba för förkylda och febriga killar heller, så vad gör man.

Jo, i mitt lite mindre genomtänkta samtal igår hotade jag med att om de inte har sina överdags byxor på sig. Kommer jag minsann att att plocka med overallerna. Alltså jag älskar overall, men förra året kom Henri hem med sin och berättade att han han vägrade ha på sig den för att några i skolan hade sagt:

-Är bara något små barn ha på sig.. (eller något liknande).
Tänk att det kan räcka för att få han att vägra.
Han är så trygg i sig själv, men här var en stor vägran. Här hemma används den istället, men inte på skolan. Och så var jag mindre smidig och hotade med detta istället…
Jag hatar när jag pratar först och tänker sen. Men ibland brister det.
Jag tycker det ska räcka att be dem sätta på sig rätt kläder, när de verkligen ha rätt kläder att klä sig med utan att hota fram att de ska klä sig ordentligt.

Men vad göra man?
Ska man bara vabba och se glad ut eller är hot ok ibland😂?
För det kan man väl inte vara ensam att göra?!


Annons

Kommentarer


  1. Cecilia 6 december, 2019 on 11:53

    Tänker att det finns hot och ”hot” med välmening, Hade mer valt att se det som ett löfte haha. Nä ibland tycker jag det är helt rätt! Jobbar som lärare och de enda barnen vi ALDRIG tjatar om ytterkläder med är just de med endast overall. 🥳 mer overaller och mindre tjat med tvådelat åt folket 🙌🏻😂

  2. Martina 14 december, 2019 on 08:17

    Ibland tycker jag hot inte är hot utan en konsekvens. ” Om man inte tar på sig blir man sjuk och för att förhindra de måste man ta på overall ”
    Så jo hota lite gör nog alla 🙃
    Kram ❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna