VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Henris nya rum

Allt tar sin tid… eller hur?!

Redan i slutet på sommaren hade vi bestämt oss för att renovera Henris rum. Men allt dra med sig ”mer jobb” och det blev verkligen en TOTAL renovering. Men nu är det äntligen (nästan) klart.
Jag har ju insett att båda killarna har blivit äldre och nu är det dags att låta dem ha lite insyn i hur de vill ha sina rum. Tidigare har jag självklart frågat dem vad de vill ha, men denna gång har jag tagit deras intresse helt och gjort rummet helt från deras ideér.

När vi intervjuade Henri hur han ville ha det, var han väldigt mån om att det skulle vara ett rum där han kan göra läxorna, pyssla och bygga lego. Det ska vara ljust sa han (då hans tidigare rum var ganska mörkt trots alla ljsukällor) och han ville att rummet ska vara för stora barn.

Han är ju 7, fyller snart 8 år så förstod precis vad han menade med att stora barn ska rummet anpassas sig efter. Vi kollade tapeter och djungel var hans ”tema” som han ville ha.
Vi lyckades enas om en tapet och sen har jag spanat ut lite inredning.

6E1B28B8-E41E-4BBD-9D74-4004CA2F46D7
BCDB6162-519F-421B-9EEB-0485D233BD13
Det är lite delar kvar att göra, till vänster i bild är hans säng och den delen är inte klar. Här ska det upp skåp och garderob för hans kläder. Rummet är ganska stort nu.
Vi plockade nämligen bort en stor garderob från väggen ni ser på bilden. Så vi utökade med extra kvm nu.

Sen har vi kollat på lite nya lampor inför våren som ska in också. Men han var så nöjd och det är verkligen det bästa betyg man kan få.  
0F66B4B9-8459-41B6-AEDC-FA7F1CFBA89A
C39CF732-D323-4986-880D-56D3E6D5D88D

Tapetern som vi fann hos photowall är helt magisk, leveransen var riktigt grym. Vi beställde den på måndagen (måttbeställd) och på onsdagen låg den för uthämtning.
Det man ska tänka på när man köper en sådan tapet är att beställa lite extra cm som kan försvinna under lister osv. Sen får man även lim till, vilket jag tyckte var så smidigt. Slipper man ut och härja efter det.

Möblerna är lite olika, vi blandar ofta nytt med gammalt. Men matchester möblerna blev pricken över i:t.
De är nyheter från Kidsconcept och är lite större än de som man brukar hitta i butik till barn. Så de blev perfekta för killarnas spelhörna. Vill man vänder man stolen och ha när man ska läsa en bok. Så de fåtöljerna kommer verkligen till sin rätt här inne.

Djurhuvudena är från märket By on Är i porslin, men känns rejäla ändå. De som hänger på väggen går även att ha som vas, men vi körde dem som pennhållare istället.

När detta rum är helt klart så kommer vi börja med Wilhelms rum. Men nu kör vi en lite paus under jul så man inte slå knut på sig själv.
Vad tror ni det blir för motiv på Wilhelms vägg?

OM vi säger så här… vi var inte överens, men blir nog bra ändå.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna