VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

När kan barnen handla själv?!

När går era barn och handla ex mjölk själva? Detta var en fråga som jag ställde i min story igår på inspomamman. Alla svar är så olika och många ville att jag skulle dela lite med mig av svaren jag fått, så here it goes.

Först tänker jag att allt handlar om var man bor, hur nära butikerna ligger, behövs en väg korsars och självklart alla barn är olika. Inget rätt eller fel finns!

De flesta som svarade hade skrivit att barn mellan 8-10 år. Men ni var många som också svarade 5-7 år. ALLA MINA VÄNNER svarade att det hade ju Henri klarat galant inga problem?! Är det jag som är hönsig🤔😂?

 En fundering jag hade kring detta var också är det inte så att man faktisk kanske släpper iväg första barnet senare än vad man gjort med andra?’

Jag har ju ingen aning ännu men om man skulle säga att Henri får gå nästa år, Wilhelm frågar om han få hänga på. Då tror jag nog att jag hade sagt ja. Men då är han ju enbart 7 och Henri 8 år. Ah, kan bli 10 och 11 med 😂. 

Men åter till svaren: de som hade Låtit yngre barn cykla till butiken hade nästan alltid nära till butiken eller en äldre kompis med sig. Var många liknande svar där och så var barnen mellan 5-6 år.

Sen var en ganska stor genrer 8-10 år. Där skrev många då att de hade länge till butik, stora vägar skulle korsas och sen självklart som jag har känt att hönsmamma ( som jag är) är det svårt att släppa kontrollen helt.

7 år var minst som svarade och det kanske är för att de börjar bli stora då, men man litar inte fullt ut på dem heller.

Många svarade med att de satte sig utanför i bilen. Barnen hade fått kontanter och gå in och handla,  träna lite när man sitter i bilen och väntar på dem. Kanske en smart övning inför framtiden. Övning ger färdighet så varför inte ❤️

Tack för att ni alltid svara på mina frågor och att vi kanske kan hjälpa varandra att bli lite klokare. Men kom ihåg alla barn är olika så det finns inget rätt eller fel här❤️DC439079-23CB-4EB8-84A9-357005C31A17


Annons

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna