VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Viktnedgångens resultat?!

Hej finisar!
Jag hade en frågestund på insatgram igår (inspomamman) där jag fick frågan av många vad som hänt med bloggen. Jag vet att jag inte skrivit så mycket på sistone då mitt fokus har legat på familjen, vännerna och den nya livsstilen som vi börjat med. Men är så glad att ni var så många som undrade vad inläggen tog vägen.
Det har gått en månad redan i vårt nya upplägg. Tiden bara springer iväg och jag inser nu att ni är många som vill följa vad vi håller på med. Så jag tänker att ni ska få veta det.

 Än en gång måste jag bara säga att ni är helt fantastiska.Jag har fått så mycket härlig feedback angående mitt inlägg kring att våga öppna mig om mitt mående, ni som inte sett det kan läsa det HÄR.
Men också mycket härlig feedback när jag lägger upp min träning osv.

Första veckorna har gått och jag har haft svårt att få ihop och bara sätta mig ner och förklara vad det är vi gör.
Vi startade exakt för 5 veckor sedan nu och jag känner inte riktigt modet än att lägga ut mina före-bilder på mig här. Jag kommer göra det snart för det är många som frågat om dem. Jag känner självklart ingen press över att göra det. Utan jag vet att det är enbart för att ni vill peppa mig. Jag är så tacksam för det.

Vad är det då vi håller på med? 

Vi har bestämt oss för att hitta vägen till ett aktivt och välmående liv igen.
Men vi har haft svårt att hitta vägen dit själva. Och under det senaste året har vi testat både det ena och det andra. Men helt ärligt både jag och Johan vet att för att nå en sund livstil handlar det om att äta rätt och röra på sig så gott det går. Jag har gjort denna resa en gång tidigare.
Jag var 18 år och skulle ta studenten.
Skillnaden då vs nu är att jag ville tappa i vikt, jag brydde mig inte alls om hälsa och kost. Utan mitt fokus var enbart att bli smal och vilja gå ner så mycket i vikt. Jag lyckades med hjälp av Viktväktarna och ett jädrans anamma gick jag ner på vår ”bal-gata” 36 kg mindre efter ett otroligt kämpande. Jag var så stolt och ”lycklig”. Jag åt bra då med, räknade points och tränade. Men fokusen då var  enbart vikten vilket också gjorde att mitt psyke inte hann med. Jag var inte lyckligare för att jag gått ner 36 kg, jag var lättare och min kropp mådde bättre. Självklart var jag stolt över vad jag åstadkommit. Min mamma och pappa var mitt stöd hela tiden, men hela resan slutade med att jag nästan blev sjuklig med maten. Jag åt ingenting, vägrade äta vissa saker för det var för mycket fett i. Jag kom in i helt fel banor. Idag är jag några år äldre och mer medveten. Jag vet att kilovikten är inte det jag sträva efter utan att faktiskt få må bra!

Efter mina graviditeter gick jag upp allt detta igen och jag har aldrig varit ledsen över det. Men som jag sa tidigare, jag insåg att det inte är sunt för min kropp att må så här längre.

Denna gång behöver vi mer riktlinjer och även fast viktväktarna funkade då. Har det inte funkat nu på senare år. Jag behöver någon som hjälper mig både genom kost och genom att bygga upp kroppen igen. Därför anlitade vi  en Online-PT. Första veckorna har varit en stor förändring och jag ska ärligt säga att jag är så glad att vi är två som gör detta. Vi har olika upplägg kring vårt kostschema och träning, men det vi har gemensamt är att vi slutade med under en tid:
–  socker
-Äter inga kolhydrater  som potatis, ris,Pasta mm
-ingen alkohol
-Inget vetemjöl
-mindre salt mm.

Jag är ju verkligen sämst på att inse att det finns socker i allt man äter och under de här veckorna har jag insett hur mycket onödigt vi ibland har stoppat i oss.

6 mål om dagen äter vi och det är kanske en av de största prövningarna. Att ”hinna” få i sig allt. Det krävs lite planering. Men efter fösta veckan går det nästan på rutin.

Hur är det med motionen?
Vi har promenerat, gått på olika pass osv. VI har lite olika upplägg båda två.
Men fokusen har självklart legat mer på vad vi äter blandat med motion än tvärtom.

Hur känner jag mig rent fysiskt? 

Det är helt sjukt men jag känner mig så mycket piggare, något jag faktiskt reflekterade kring var att mitt kaffeintag inte är några 5-10 koppar per dag längre. Utan jag får i mig 1-2 max sen är mitt mått mättat.
Visst kan piggheten vara ifrån att det börja bli ljusare ute. Men jag tror mest det faktiskt tyder på att kroppen har börjat få i sig god kost och vardaglig rörelse.

Självklart förstår jag att ni är nyfikna på hur måtten ser ut och senaste mätningen som var förra veckan
(vi mäter oss varannan vecka). Hade jag nästan tappat –15 cm på magen. Det är helt sjukt när man sätter bandet framför magen och ser vad rörelse och kost kan göra på så få veckor.

Johan har tappat nästan –17cm på magen och som mig känner han sig otroligt pigg.
Som sagt inget har handlat om vikt ännu men vi har också tillsammans tappat -14.8 kg.

Det är helt fantastiskt!

Nu kommer jag att mer aktivt skriva mer om dagarna här på bloggen.
För självklart är det inte alltid ris utan även ros med under resan.
Men jag hoppas att ni kanske blir inspirerande till att hänga med på resan framöver.

Hoppas ni får en fin dag


Kommentarer


 1. Nf 4 mars, 2019 on 20:24

  Vilken online-pt har ni?

 2. Cecilia 4 mars, 2019 on 21:00

  Hej
  Vad kul att höra att du mår så mkt bättre och vilket fantastiskt initiativ att ni gör det tillsammans. Jag blir lite nyfiken på vad ni äter när du skriver ”inga kolhydrater”!? Menar du då en typ av low carb eller rätt och slätt inga kolhydrater alls? Frukt, grönsaker, rotfrukter bla innehåller ju allihop kolhydrater….

 3. barnrumsinspo 4 mars, 2019 on 21:59

  Precis low carb❤️ Men nu fick jag bytt matchema igen för två nya veckor och nu är det dags för att värva in ex potatis, ris mm igen. ? lite smått lyckorus här hemma :) ja det är helt fantastiskt att man ha så grymt mycket mer energi igen!

 4. barnrumsinspo 4 mars, 2019 on 22:01

  Vi fick rekommenderat fit by nico som en vän tagit hjälp av tidigare. Han har instagram och fb. Funkar super för oss ❤️

 5. Cajsa 5 mars, 2019 on 10:20

  Så härligt att höra om er hälsoresa! Jag och min man skulle behöva göra det samma. Får man fråga vilken online PT ni använder och ungefär vad det kostar?
  Jag har samma upplevelser av viktväktarna, jag var också 18år och de hade röda,gula och gröna prickar på den tiden. Resultatet blev någon lättare form av ätstörning för mig. I många år efteråt kunde jag få skamkänslor eller vara medveten om att nu äter jag något ”rött”.
  Jättekul att följa er och det låter som att ni redan nu har kommit en bra bit mot målet-att må bra!

 6. barnrumsinspo 7 mars, 2019 on 07:40

  Hej självklart får man fråga. Jag kan tänka mig att det kan vara lite olika priser beroende på just vad man vill ha hjälp med. Vi har ett upplägg som passar oss och ligger på 1400.- per månad /per person.
  Ja Viktväktarna funkar också men som du säger kan ha olika effekt på oss alla.
  Å tusen tack, kommer dela med mig mer både här och på inspomamman så håll utkik. Ha en fantastisk dag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna