VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Vad är det som händer nu?!

Vad är det vi ska förändra under 2019.
Jag vet att jag var lite kryptisk angående vilka förändringar som kommer ske i vårt liv 2019.
Varför jag inte riktigt ville skriva ut det var mest för att det är så mycket förändringar som behövs göras.

Vi har levt ett liv under några år med både fysiska men även psykiska ohälsa.
Att inte må bra i kroppen går hand i hand med matvanor och ork.
För ca 1 år sedan fick vi veta på pojkarnas astmakontroll att de såg en stor förändring i barnens vikt/längkurva. De hade ökat markant i vikt vs längdmässigt.
Kurvan hade verkligen skjutit upp och de undrade vad som hänt under 2017-2018. Det var absolut inte bra sa dem och att vi fick varningstecken kring hälsa och kost!

Det som hände var att både jag och Johan mådde dåligt av olika anledningar och tog inte hand om oss själva.  Och glömde då även barnen!

Mitt i allt detta blev jag gravid och den lycka kunde ingen ta ifrån oss. Men orken blev inte större och psykisk ohälsa försvinner inte bara över en natt.

Men som sagt allt går hand i hand.

Efter mötena började vi rannsaka oss själva och barnens matvanor. Barn idag äter det vi äter och rör sig så mycket som vi gör. Detta visade sig också på kurvan. Jag skäms som mamma att låtit det bli så. Men samtidigt så kan jag idag bara förändra mitt tänk nu, inte tänket som skedde när den tiden var.

Jag älskar människor som framhäver mammakroppen och som är stolt över den. Tro mig det är jag med. Jag kan inte förstå att min kropp burit 3 magiska barn, men jag måste också inse sanningen i vitöga. Fortsätter jag så här kommer jag inte få se mina barn växa upp.

Min kropp är alldeles för tung för min längd. När jag går upp ur sängen känner hur mycket stryk kroppen får ta bara för att jag inte rör på mig tillräckligt eller över hur mina/våra matvanor har sett ut.

Och även hur stolt jag är som mamma, att jag är stolt över att jag burit mina barn. Så betyder inte det att jag kan fortsätta så här och ha det som en ”ursäkt”.

För jag är i så risigt skick att jag kanske inte få se mina barn växa upp när de bli stora😰

Och att vara en hälsofara för mig själv.
Usch när jag skriver det här blir jag så ledsen och drar skämselkudden framför mig.  För det är verkligen så sanningen ser ut!

Nu är ni säkert många som tänker: ah ännu ett nyårslöfte…
å varför denna kropphets…
eller
varför inte vara glad för den man är…

Tro mig jag är stolt över mig själv och helt ärligt så hade jag gärna sett ut som jag gör idag. Men allt handlar inte om utseende, utan (för mig) handlar det om att fårvara frisk genom hela livet. Att vara en pigg och glad mamma. Att får chansen att gå upp ur sängen utan att känna att närmsta dags aktivitet är kiropraktorn.

 Men framför allt visa våra barn att det är roligt att röra på sig.

Henri och Wilhelms kurva har vi självklart aldrig talat med dem om.  Just då när vi fick den nyheten.. 
hade vi inte ork till att ”jobba” med oss själva. Men vi började ”jobba mer med killarna”.

Och i början av året var de på nya kontroller för sin astma (då även kontroll på kurvan). Och det visade sig att det vi kämpat med dem har gett så fina resultat. Jag grät när jag såg detta resultat. Och nej det handlar inte om vikten, utan om kurvan och deras välmående. För vi vet varför kurvan såg ut som den gjorde och det var vårt fel som föräldrar. Nu var de inne i sin kurva igen och vi är så otroligt glada för detta.

Igår började jag en ny resa mot ett friskare Hanna,
en gladare Hanna, en roligare mamma och en sundare mamma.

Ni kommer kunna följa min och Johans resa här på bloggen och på inspomamman.
Jag och Johan har kontaktat en PT som vi fått goda rekommendationer från en vän och började med hans upplägg i måndags. Vi talar inte vikt med honom, utan vi talar sundare levende och resan mot en friskare mamma och pappa. Resultaten kommer aldrig främst vara vikt utan styrka. Men visst kommer mått och vikt vara en del. Men aldrig vara vinsten/ resultatet som ska mäta min lycka och framgång.

Det är leendet på killarnas läppar när de ser att vi mår bra.
Må så gott och hoppas ni vill följa denna resa ❤️


Annons

Kommentarer


 1. Josefin 24 januari, 2019 on 21:25

  All power till dig och Johan! Hälsa inifrån och ut! Njut av er resa ihop och med era fina barn ❤️❤️❤️

 2. Tina 24 januari, 2019 on 22:16

  Heja Er 👏🏼
  Förstår känslan 🙏 bra att ändra lite livsvanor för att bli gladare, piggare, starkare och att orka med familj-vardag mm. utan sjukdomar.
  Att man sen mår bättre i sin kropp är bara en bonus.
  Stor varm Kram ❤️

 3. Nazima 24 januari, 2019 on 22:19

  Tycker det är så otroligt fint att du delar med dig av detta. Jag vet att ni kommer fixa denna resan galant. Jag blev otroligt inspirerad, då jag själv väger för mycket i förhållande till min längd, och behöver göra en förrändring.
  Tycker det var så fint det du skrev att inte fokusera på vikt utan ett hälsosammare leverne och med det kommer man långt ändå!
  Stor kram till dig!❤️

 4. Elin 24 januari, 2019 on 23:07

  Så fint inlägg och så klokt och sant!

 5. Malin 25 januari, 2019 on 06:06

  Tack för detta inlägget. Jag försöker själv skapa en bättre och sundare livsstil för mig och vet att jag måste tänka bättre för dottern också, mer rörelse och bättre mat – vilket är otroligt svårt när man själv inte har ork/kraft och lider av psykisk ohälsa. Men jag kämpar på och hoppas att detta året är året då vi faktiskt lyckas.

 6. Emma 25 januari, 2019 on 06:24

  Skickar massa lycka till! ❤️ Läs gärna boken Hjärnstark eller se Hansens föreläsning Hjärnstark på youtube! Att få upp pulsen tre gånger i veckan gör stora förändringar i vår hjärna! Efter en lång tid av psykisk ohälsa och utmattningssyndrom har jag nu förstått varför träning är så viktig för just mig. Tidigare tänkte jag på träning som fettförbränning! Ibland la jag ner träningen eftersom jag inte gick ner i vikt! Nu tänker jag: Jag tränar för att få ett bättre minne! För en stark hjärna! Om sedan kroppen blir starkaste och mår bättre så är det en superbonus! Dessa tankar har fått mig att komma igång! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna