VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Vad ingår på leksand sommarland?

I samarbete med leksandsommarland

Igår efter en massa frågor på Instagram om hur vi har det, vilka åldrar sommarlandet passar, hur mycket allt kostar och vad som ingår. Kommer här en liten sammanställning över hur det fungerar här.

Boende
När du kommer hit kan man bo på tre olika vis: stuga, husbil/husvagn eller i Tält.
Man kan köpa olika paket om man vill tillsammans med sitt boende och det är ju bra att ha allt klart innan man kommer hit. Men det kan ibland vara bra att bara ta dagarna som de kommer och köpa entrébiljett för varje dag man vill gå dit. Det blir ju alltid lite billigare om köper för fler dagar så det är värt att belysa. Man gör det som känns bäst för en själv och sin familj. Allt går att lösa!

C5FF9AF4-0F08-4818-AF7B-051708543EF7

Vad ingår i biljettpriset? 

I entrén in till sommarland ingår det mesta.
det finns några få undantag som:

Zipline 80 kr/åk 
samt skarpa skott till salongsgevären.
Det är ju helt perfekt, barnen kan bara springa runt och vi vuxna kan slippa tänka på att plocka upp plånboken flera gånger.

980F03A8-7267-4AAB-A602-D6D8C6E85752 CBBBE686-FCE0-4FE6-BA7E-D28B9FB44EC7 7407EC8C-9F0E-4A85-AE56-91A53FAA0318

Vilken ålder passar sommarland för? 

Jag skulle säga att det passar de flesta åldrar stora som små. Det finns massvis att göra här förutom att bada.
Men poolerna är uppvärmda och då kan även de minsta plaska i vattnet.

Det jag gillar med sommarland är att vill man inte bada, har man annat att göra. Man kan åka karuseller, vatten attraktioner, lekplatser. hopptorn, gocart, klättervägg, Segway bana mm.
->Läs mer här<- om allt som finns.

29FC6F80-21A2-47EB-96D9-2095512534FE FC1F9130-E2BB-4D68-A2E5-043370882831

Så det finns mycket för alla åldrar även oss vuxna.
Tåget som kör runt, åker vid öppningstiderna fram till 11 och hämta upp folk från sina boende och kör dem till sommarlandet. Man kan ju sjävklart gå dit med tar ca 5-10 min (självklart beroende på var man bor).

För trötta ben inne på sommarland kan man även ta tåget där inne. Man väljer nästan helt själv var man vill hoppa av. Parken är stor så för de mindre kan det bli långt att gå så det är att rekommendera!

Processed with VSCO with c5 preset

Är det kallt i vattnet? 

Alla pooler är uppvärmda och det är ju superhärligt. Alla vatten attraktioner är där emot inte uppvärmda så där får man sig en liten kalldusch när man ploppar ner i vattnet. Men då kan man bara gå in och värma sig i en varm pool sedan. Vill man hellre bada i sjön är det bara ett stenkast ner vid vattenlandet. Där finns även en Wipe out bana som de äldre barnen kan pröva. Ser sjukt häftigt ut!

Hur många dagar måste man boka? 

Jag skulle säga att vill man ha det mindre intensivt skulle jag bokat 3 dagar. Dock räcker det med två dagar det är inga problem, men det bli väldigt intensivt inne på sommarland. Sen är ju allt så olika beroende på vad barnen gillar. En del vill knappt bada utan göra allt runt omkring då hinner man det på två dagar. Men sen finns det barn som vill göra allt och då kan det bli intensivt för att hinna allt. Så har inget bra svar på vad som är bäst. Utan ju längre desto bättre!

Är det bra mat? 
Här finns det mat för alla, inne på sommarland finns två restauranger med olika rätter. Bäverhyddan servera lite mer husmanskost och nere på Oceanien är det tacobuffé samt hamburgare/korv och pannkakor. Det finns mycket att välja på. Inne på strandbyn finns det med buffé på kvällarna samt riktigt god pizza att beställa. Pizza kan du även äta som lunch i strandbyn. Man kan ju även laga mat i de flesta av stugorna. Så man väljer själv hur man vill göra med maten. Det finns även frukostbuffé att tillgå varje morgon. Så vill man inte laga mat alls behöver man inte.

Vad måste man ha med sig? 

Alltså det viktigaste är ju badkläder, handduk och sängkläder. Det går att hyra handdukar och sängkläder om du glömt och badkläder finns att köpa. Så åker man utan något är det inte hela världen.

Men ska man vara mycket ”hemma” och laga mat får man plocka med sig lite allt möjligt. Något som man kan tänka på är att det finns diskmaskin i många stugor. Du får en tablett, men för att slippa köpa ett helt nytt paket så är det kanske något man ska tänka på. Handtvål, toalettpapper, kryddor, kökshandduk, kaffefilter, plastpåsar mm men allt kan du köpa här inne. De har en egen shop här som man kan handla allt i och har du tillgång till bil kan du ta dig in till Leksand på 10 minuter och handla.

Imorgon kommer inlägg om vad man kan hitta på i strandbyn❤️

9F775204-B741-4304-B994-7721B6DB4AF8


Annons

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna