VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Första dygnet med dig

Första dygnet med henne.
Jag vet inte riktigt vad jag ska börja.
Jag tror inte man riktigt har förstått vad som hänt, ett nytt liv har kommit in i vår familj. Trots att man psykiskt förberett sig på detta så länge, så när det väl slår in.. tar det tid att få det att sjunka in.

HON ÄR HÄR

Jag får så mycket fina frågor om förlossningen, hur allt gått osv.
Jag kommer svara på allt sånt om ett tag, som jag sa igår så var det verkligen inte den förlossning som jag hade förberett mig på. Och jag kan nog känna att den inte riktigt lagt sig än.

Men kroppen är ju grym, för jag är pigg ändå och tillskillnad från Henris och Wilhelms förlossning som tog lång tid att återhämta sig. Känns det annorlunda denna gång.

Vad har vi hittat på under vårt första dygn ihop?
Sovit, ätit, sovit, sovit, sovit, ätit och kollat på film.
Hon är verkligen en lugn liten flicka som bara njuter av lugnet. Helt ärligt så gör hon inte mycket ljud ifrån sig.

Vi har ju varit oroliga för att hon var så liten, då vi fick indikationer om detta. Och jag förväntade mig att stanna ganska länge. Men när hon kom ut visade sig att måtten inte var så som de trodde i lördags, utan att hon ändå var ok stl för sina veckor och otroligt pigg, vilket gav oss väldigt mycket hopp om tidig hemfärd.

Varför vi valde att åka hem var mycket för att det var så fullbelagt på sjukhuset och jag kände mig redan så trygg med henne första timmarna på morgonen. Så vi ville hellre få ett dygn hemma själva tillsammans vi tre. Än att trängas med andra och hålla upp en plats för någon som kanske ”behövde den bättre” än vi. Vi har det privilegiet i Halmstad att ha ett sådant fin sjukhus så nära oss. 7 min tar det dit och då kände jag att de som kom från andra städer och som kanske kände att de behöva platsen mer skulle få den. Helt ärligt hade jag varit skit dålig och inte känt mig mogen för hemfärd hade jag självklart inte åkt. Fick en del frågor varför jag redan var hemma, men talesättet ”borta bra men hemma bäst” är verkligen så sant i vissa lägen!

Vi har fått ett dygn bara vi tillsammans hemma, jag, Isabelle och Johan . Killarna är tills i eftermiddag hos mina föräldrar i Småland.
Vilket var ett bra beslut. När vi fick klartecken och läkarna gav oss godkännande, fick en pigg, glad och sprallig tjej följde med oss hem.

Isabelle vägde: 2900 g och var 47 cm lång.
Hon är ingen stor tjej, men absolut inte en mini heller.
Alla kläder i stl 44 sitter ok, kanske lite stora. Men inte som om man jämför med ex Henri som var mer ”fågelunges -aktig”.

Känslan av att det är lite konstigt kommer nog sitta i ett tag, medan hon sover, vilar jag. Men nu är längtan efter killarna så stor att jag knappt kan hålla mina känslor i styrning

5379B041-F046-455B-9E3A-0BB65C8F2CC7


Kommentarer


  1. Sara 9 mars, 2018 on 12:38

    Grattis Hanna! Så fin hon är! Vad vägde Henri när han kom? Vårt första barn vägde 2245 g och var 46 cm lång när hon kom i v 38+3. Jag fick hypotyreos under graviditeten och tror att det var därför hon var så liten. Har du också hypotyreos kanske? Det kan vara en anledning till varför det tar tid att bli gravid. Hoppas ni njuter ordentligt ? kram på er!

  2. barnrumsinspo 13 mars, 2018 on 11:03

    Tusen tack ❤️ Jag vet inte riktigt vad jag har hepotos svaren har vi inte fått ännu, men killarna var ju i samma viktkurva och längd som henne. Henri 2700g 48 cm och Wilhelm 3600g 52 lång, men då kom han 14 dagar för sent. Å 2245g det var något sådant de trodde hon skulle väga, men så fler man kan ha =) Stor kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna