VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Är du också beroende?

IMG_1410med Renässans

Redan när jag var gravid med Henri blev jag halvt beroende av nässpray. Jag tog ett sprut på morgonen för att kunna starta dagen ”i frisk andning” sen ytterligare ett sprut på kvällen för att kunna sova. Efter graviditeten var över kunde jag inte sluta. Jag blev gravid direkt efter igen och då var räddningen nässpray. Efter två täta graviditeter blev jag aldrig av med beroendet och har fortsatt som jag gjorde under graviditeten. Många har ifrågasatt varför jag bara inte slutar. Men det är verkligen inte så lätt som folk tror! Att man lyckas hålla sig till 2 sprut om dagen har funkat fram tills man är förkyld. Jag inbillar mig att under min förkylning blir det värre för jag redan går täppt på dagarna.

Jag har försökt sluta, men det är verkligen omöjligt!

Nu är vi här igen, gravid och extra täppt och under denna graviditet har användandet av nässpray ökat till flera gånger om dagen. Det finns säkert någon som skrattar åt mig nu. Nässpray är väl inte så farligt, men jag går i princip täppt hela dagen och har förstört mycket i näsgångarna pga av detta. Jag kan sitta på ett möte, på lunch eller en kväll i soffan och få panik över att jag inte har med mig eller kan hitta min nässpray. När jag fick förfrågan att köra en utmaning av Renässans  för att bli av med ”behovet av nässpray på ca 30dagar ” kändes det som en toppen challenge och samarbete för mig.

Överförbrukning av slemhinneavsvällande nässpray (adrenergika) kan ge kronisk nästäppa. Det kan många gånger vara svårt att sluta med läkemedlet, då känslan av att inte kunna andas är besvärlig. Om man använt slemhinneavsvällande nässprayer för länge och utvecklat en kronisk läkemedelsutlöst nästäppa kan man använda Renässans Plus eller Renässans Mentol Plus för att vänja sig av med nästäppan. Renässans nässpray innehåller naturliga ämnen och har en hög salthalt på 3,5% vilket innebär att den på ett naturligt sätt dra vätskan ur den svullna nässelemhinnan. Ett helt naturligt behandlingsmetod, renässans+ som jag ska testa är ett bra alternativ för gravida som är nästäppas under betydligt längre tid är vanlig förkylning.

Hur ska du gå tillväga för att bli av med ditt beroende?

1. Sluta först i den ena näsborren med nässprayen du använder idag.
2. Använd Renässans Plus i denna näsborre tills du känner att du kan andas bra genom denna (ca 2-3 veckor).
3. Fortsätt under tiden med den spray du använt tidigare i den andra näsborren.
4. När du känner att du kan andas bra genom den näsborre som behandlats med Renässans Plus slutar du med läkemedlet i den näsborren.
5. Gå över till Renässans Plus även i den andra näsborren tills den också är återhämtad.

Nu ska du förhoppningsvis har blivit av med ditt beroende. Personligen så har jag aldrig tänk att sluta med en näsborre först, men väldigt smart och nu får vi se om det även biter på en inbiten nässprays-fanatiker som mig. Jag tror inte jag är ensam om detta, men är ni sugna på att köra igång eller vill veta mer kan ni  Läs mer HÄR.

IMG_1415
IMG_1417


Kommentarer


  1. cecilia 20 februari, 2018 on 02:18

    Oj! När jag var gravid (för typ 10 år sen 🙂 men ändå) fick man inte alls använda avsvällande nässpray det var farligt för fostret? Vi bodde iofs i Frankrike så kanske andra nässpray där? Det var bara VICK stiftet som jag körde med (blev nästan beroende av det dock!). Men jag antar att det inte är farligt för fostret då längre? Blev bara jätteförvånad att läsa ditt inlägg, för som sagt för mig var det lika ”illa” som att använda Nurofen eller liknande.

  2. barnrumsinspo 20 februari, 2018 on 08:09

    Hej, jag kollade detta med min BM när jag blev gravid denna gång. Fick med hör att det inte var bra. Med killarna använde jag det och det går ju inte ändra på. Men nu när jag fick chansen att kolla innan gjorde jag det. Man ska helst undvika med methol av någon anledning, men hon sa att det farligaste är att jag blir beroende. Sen ska jag inte hälla mig i , men ska inte vara skadligt för fostret<3. Tusen tack att du är uppmärksam kram

  3. barnrumsinspo 5 mars, 2018 on 15:27

    Ville tillägga med att:
    Renässans inte är en avsvällande nässpray utan det är ren koksaltlösning som gör att det här helt ofarligt och därmed en av få nässprayer man faktiskt kan använda vid graviditet. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna