VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

andningsalarm behövs det?

Jag sitter och fundera på om jag fått med mig allt infrö att vår lilla snäcka nu är inne på sina (gärna tidigare) 30 sista dagar i magen..
Något som jag har gått och funderat över är andningsalarm, vi hade det till Henri och som förstagångs föräldrar kunde vi lättare sova om vi hade det på honom. En gång utlöstes det och den oron var ju sjuk innan vi såg att det bara ramlat av honom.

Med Wilhelm (skäms och säga det) användes det så där, då hade man mer rutin. Egentligen lika orolig, men rutinen gjorde att oron försvann ju äldre han blev. Sen fick våra vänner barn på olika håll och vi har lånat ut det. Nu vet jag inte riktigt var det tagit vägen och sitter nu och fundera på om man fortfarande använder ett sådant. Eller om det finns bättre (antagligen då detta är 5 år sedan) uppdaterat alternativ till det blöjlarmet vi hade.

Har ni använt ett sådant? 
Tycker ni det behövs? 

Vilken modell rekommenderar ni? 

Så glad för alla era tankar kring detta.

img_3319.jpg


Kommentarer


  1. Anna 15 februari, 2018 on 15:46

    Vad är ett blöjalarm?

  2. Carina 15 februari, 2018 on 19:36

    Vet inte heller vad ett blöjlarm är men är det kanske ett andningslarm som man fäster på blöjan? ?? Jag övervägde att skaffa ett sånt men det blev aldrig av. Jag har samsovit med mina fyra så jag tyckte inte att det behövdes. Sen har jag även barn som har ätit nätterna igenom också ?

  3. barnrumsinspo 15 februari, 2018 on 19:48

    haha jag är typ gravidtrög =) andningsalarm menar jag! =)

  4. Tanja 16 februari, 2018 on 09:45

    Hej?

    Jag har aldrig skrivit här men följer dig.
    Vi hade både ett larm i sängen och ett i blöjan. Men använde bara blöjlarmet på resande fot oftast o om jag duschade osv på vår första kille.

    Vi förlorade vår dotter Milla Juni så vi var extremt nojjiga. Jag tycker sänglarmet är bäst. Det har aldrig fellarmat för oss, o inte nu på vår lilla tjej heller.

    Vi har Babysense II heter det.

    Jag tycker det är tryggt att ha i spjälsängen på natten, spec om gon är förkyld eller så.

    Kramar o lycka till med det lilla livet i magen?

  5. barnrumsinspo 18 februari, 2018 on 20:28

    Hej, å tusen tack för reflektion. Vi har tänkt så många turer, men jag kommer ihåg då när den flerarmade och känslan att bara kunde andas och inse att det var än lättnad är värt det. Än om jag skulle vakna och hon inte andas!
    Så tusen tack ska kolla upp det i sängen. Stor kram och beklagar verkligen.
    vet knappt vad jag ska säga stor stor kram

  6. barnrumsinspo 18 februari, 2018 on 20:30

    Alltså jag och ord.
    Nej men så tror jag det med blir om jag inte gör det innan, men nu kommer det bli ett med reflektioner fram och tillbaka <3
    Tusen tack för fin reflektion! <3

  7. Gabriella 19 februari, 2018 on 07:42

    Hej! Vi har haft andningslarm till båda våra barn. Precis som du beskriver, så upplevde jag också en trygghet som gjorde det lättare att sova utan att ständigt behöva titta till dem. Vi hade Angelcare, en platta man lägger under bäddmadrassen i barnens spjälsäng. Otroligt egentligen att den kan känna av den lätta andningsrörelsen, men detta funkade klockrent och vi var så nöjda.

  8. barnrumsinspo 19 februari, 2018 on 09:11

    Vi hade ju det som satt på blöjan, men kommer nog beställa ett som ligger i sängen. Känns som om det fellarma mindre, eller borde göra det i alla fall.
    Ja men precis helt sjukt vad bra saker det finns <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna