VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Vad är det som gäller för gravida?

jag älskar att unna mig frisörbesök och att se till att håret håller sig fint.
Just för tillfället är det sjukt slitet och färgen börjar gå ur håret. Så just nu ser det mer ut som hombre än en vanlig färgning. Jag glömde nog av mig lite mellan alla hormoner och lyckorus av bebisnyheten att jag inte riktigt kollade mig i spegel. Det är verkligen inte hela världen, skulle kunna se ut som ett troll, skulle självklart inte byta ut graviditeten mot att se ”fräsch ut”.

Men nu till frågan, att färga håret vet jag var Big NO NO när Henri låg i magen.
Med Wilhelm vågade jag inte, men då var det många i min närhet som också var gravida som sa att det inte var så farligt.

Jag blir alldeles frustrerad över att man inte riktigt får ett bra svar…
Kollade 1177.. och blev nog inte klokare..

Enligt de begränsade vetenskapliga underlag som finns idag, är det ofarligt att färga eller slinga håret när du är gravid. Men kemikalier kan tas upp genom huden i hårbotten och det går inte helt att utesluta att det kan påverka graviditeten eller fostret negativt..
taget ifrån 1177

Hur har ni gjort under era graviditeter?
Vad har ni hört för bra tips? 

IMG_3081


Kommentarer


  1. Camilla 20 september, 2017 on 15:59

    Jag har färgat mitt hår som vanligt 🙂 jag har mått bra och bebisar har mått bra ?

  2. Tess 20 september, 2017 on 19:35

    Jag tänker att det kan vara ok om man inte färgar hårbotten

  3. Mimmie 20 september, 2017 on 19:48

    Hej
    Jag läste nyligen att kemikalierna kan spåras i urinen i 48 timmar. Vilket får mig att tro att det inte är så nyttigt för bebis kanske.

    Sen vet jag att färgen kan bli ”fel” pga alla hormoner.
    Lycka till

  4. Cissi 20 september, 2017 on 19:53

    Jag färgade håret under båda mina graviditeter! ?

  5. Martina 20 september, 2017 on 19:59

    Äsh jag färgade mitt hår under hela graviditeten! Min Frissör menar på att det mer handlar om man är frissör kanske man inte ska jobba med bebis i mage för man omges av kemikalier 24/7. Men som kund var de inga problem att gå dit och färga trots graviditet 🙂

  6. Anonym 20 september, 2017 on 20:42

    Jag färgade håret under båda mina graviditeter och frågade frisören båda gångerna om det var farligt att färga håret, och fick svaret nej båda gångerna det finns inget farligt med att färga håret under graviditet dock eftersom kroppen har så mycket hormoner kan resultatet bli lite annorlunda. ?

  7. Mikaela 20 september, 2017 on 21:03

    Jag färgade min utväxt en gång i månaden hela graviditeten, och det gick jätte bra! Jag jobbar även som frisör och vad vi får lära oss är att det inte ska påverka negativt. Det som kan vara är att färgen reagerar anorlunda och att resultatet kan bli annat än om du inte varit gravid! 🙂 alla jag känner som varit gravida har också färgat och det har gått jätte bra 🙂

  8. Josefin 20 september, 2017 on 21:03

    Jag har gått till frisören under mina tre graviditeter och det har inte varit några problem. Säger som en som skrev ovan; Är annorlunda om du har det som yrke! Gå du till frisören, passa på innan bebis kommer ?

  9. Sofia 20 september, 2017 on 21:34

    Hej!
    Min frisör tyckte inte att man skulle behandla håret under graviditet. Hon hade själv valt att avstå att göra det under sina graviditeter. På hyllan för hemmafärgning i min mataffär, sitter en varningslapp för att färga håret vid graviditet. Tydligt vad jag tycker… ?

  10. Susanne 20 september, 2017 on 22:10

    Jag färgade utväxten när jag var gravid, inga problem med vare sig färgen eller babyn. Förr användes andra kemikalier än nu så det har utvecklats till det bättre. Slingning är ju skonsammare för hårbotten om du är känslig.

  11. Ansam 21 september, 2017 on 07:39

    Hej!
    När jag var gravid med min första så kände jag också för en uppfräschning av håret men var lite orolig för att man har hört så mycket olika från allihopa.

    Frågade en massa frisörer och min barnmorska och fick samma svar från allihopa, det finns inget farligt med att färga /slinga håret när man är gravid!
    Det är inte lika farliga kemikalier i färgen som det var förut. Plus att ifall färgen tas upp av huden så kommer det inte till barnet som ligger så skyddat.

    Så jag själv har gjort det flera ggr under mina graviditeter och båda mår bra tack och lov ??
    Sen väljer man själv hur man vill göra självklart ?

  12. Tina 21 september, 2017 on 09:53

    Skulle ha väntat! Om man inte vet säkert att det inte kan påverka barnet så varför chansa? Korkat.

  13. barnrumsinspo 21 september, 2017 on 10:24

    Ja jag är lite kluven, men skönt att höra hur ni andra resonerat <3

  14. barnrumsinspo 21 september, 2017 on 10:26

    Ja det är nog tyvärr det jag måste göra i så fall.
    I nuläget ser det ändå ok ut, med Henri ser jag bara alldeles för tokig ut på alla bilder.
    Jag kan verkligen inte bestämma mig, men vi får se. kram

  15. barnrumsinspo 21 september, 2017 on 10:26

    Nej precis så kan det nog vara och jag är väldigt hormonell, så kanske blir grönt i stället 😉 kanske bättre att avvakta.
    Svårt faktiskt. <3

  16. barnrumsinspo 21 september, 2017 on 10:27

    <3 skönt att höra båda sidor. Ja vi får se hur det blir <3

  17. barnrumsinspo 21 september, 2017 on 10:28

    Så sa min frisör med, Tycker det borde finnas med medicinskforskning på detta <3 men icke.
    Jag får se lite hur jag gör. Skönt att höra att det gick bra för dig <3

  18. barnrumsinspo 21 september, 2017 on 10:29

    Hahah ja man vill ju inte stå här med grönt hår 😉 så kanske får avvakta i alla fall. För just nu har jag så mycket hormoner att jag kanske får lila hår 😉 hahah kram

  19. barnrumsinspo 21 september, 2017 on 10:31

    Å skönt att höra båda sidor och från en expert inom hår.
    Jag tror nog med att det kan vara så att resultatet kanske inte är som man vill efteråt beroende på hormonell man är. Här är det mycket hormoner just nu och kanske landar med grönt hår 😉 ahah kram

  20. Sigrid 21 september, 2017 on 13:11

    Låtit bli genom båda mina graviditeter. Danska forskare avråder å det bestämdaste. De avråder även gravida frisörer att färga kunder.
    Varför chansa, bodde i en tofs på huvudet till lilla var ute nu. Inväntade även den värsta fällningen nu när hormonerna går ur kroppen. Så skönt dock med ett frisörbesök, värsta spakänslan när man inte färgat på ett år 😉

  21. Emma 21 september, 2017 on 16:40

    Jag har färgat under båda mina graviditeter! Min BM sa samma, att det KAN hända att det kan påverka fostret negativt, men att det inte fanns något ”bevis” eller va forskat på.

    Min frisör sa däremot att resultatet kan bli hejconbacon om man gör något radikalt då man inte vet hur håret regerar under en graviditet.

    Det va allt!

  22. Christine 21 september, 2017 on 20:49

    Fick barn i mars, och under sista föräldrautbildningen sa barnmorskorna att de precis fått ny information om att de ska rekommendera gravida att inte färga håret. ?

  23. Sara 22 september, 2017 on 09:19

    Grattis till nya bebisen i magen!

    Jag har färgat håret med ekologiska och /eller giftfri färg både hemma och hos frisör under graviditeten och efteråt under amningen. Bl.a Body Bazaars örtfärg. Resultaten har blivit superbra, men jag var väldigt skeptisk före. Jag valde att inte chansa även om hårfärg troligen gör att kroppen utsätts för mindre farliga ämnen än de gör t ex. av vanlig deo eller makeup.

    Oavsett vad du väljer så är det viktigaste att det känns bra för dig <3

  24. barnrumsinspo 24 september, 2017 on 15:37

    Allt går i lite vågor men jag är glad att jag fick veta för då känner jag nog att jag få avvakta. Man få helt enkelt se ut som en slurk 😉 hahah tack för svar <3

  25. Petra 27 september, 2017 on 22:10

    Jag har färgat under alla tre graviditeterna (senast idag) jag har undvikit de tre första månaderna. Tror de som jobbar som frisörer löper större risk under graviditet. Färgar man hos frisör är nog risken mindre än om man färgar hemma (tycker färger för hemmabruk känns osäkrare och starkare).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna