VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Vad ska vi göra med dig? 

Killarna vaknade kring sju imorse, jag vaknade till av att Wilhelm skulle viska, men han har väldigt svårt för det. Eller rättare sagt han vet knappt hur man gör. Vaken i sängen låg jag och lysssnade på han och Henri i leken. Men efter 5 minuter fick jag säga till lilla W att försöka vara lite tyst. 

Han skriker fram sina meningar och vi har tänkt på det tidigare, men nu var det helt tyst i stugan. Så det blev lite mer uppmärksammat då. 

Det var för 1 år sedan, han blev förkyld och hes. Sen försvann aldrig hans heshet, vi var och kollade hans stämband mm och det såg bra ut ingen fara. Men vi kollade aldrig hörseln, men nu börjar jag bli lite orolig över hans öron. Hör han inte vad han säger så han skriker så?! 

Ska jag kontakta BVC och se om vi kan få komma på hörselkontroll?! Hans röst är lite hjäl med, så den blir extra hög i vissa tonlägen. 

Mest tycker jag synd om honom, vi springer och säger, shhyyy hela tiden eller att han ska tala i mindre bokstäver… men vi kanske måste kolla upp det ändå…. 

har ni varit med om något sådant med era barn? 


Kommentarer


  1. Sara 19 mars, 2017 on 11:29

    Min lillebror nattade alltid väldigt högt och sen visade det sig att han alltid fick väldigt mycket vax i öronen som va tvunget att tas bort med jämna mellanrum för att han skulle höra bra.

  2. Sara 19 mars, 2017 on 11:29

    Pratade skulle det såklart stå.

  3. barnrumsinspo 19 mars, 2017 on 13:45

    Vi har kollat detta men jag känner att vi får kanske dubbelkolla mer i öronen efter vax. Isf så är det ju ett enkelt och hanterbart vis att få han sluta ”prat” skrika 😉 tack för tipset ❤

  4. Frida - Butik Sött & Salt 19 mars, 2017 on 16:50

    Vi har haft samma problem med våra barn. 7 och 5 år gamla. 7 åringen har äntligen vuxit ifrån det. Men 5 åringen säger vi till flera gånger om dagen. Trodde också ett tag att det måste vara fel på hörseln men efter att ha pratat med en öronläkare som jag sprang på fick jag veta att det inte var något fel. Han delade med sig av ett enkelt test.
    Så en bit bakom barnen och viska något i stil med,’vill du har godis’. Hör barnet det, så är det inget fel på hörseln.
    Vi tror att våra barn är påverkade av ljudnivån på dagis. Många barn och alla vill höras, vilket resulterar i att man måste prata högt. När de sen kommer hem är det svårt att ställa om eftersom det pratat högt hela dagen på dagis.
    Hoppas det är samma för er som för oss och att Wilhelm inte har fel på hörseln.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna