VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

En upplevelse på sportlovet!

img_2845-1.jpg
I samarbete med Birka har vi testat deras sportlovs-utbud tillsammans hela familjen. Jag vet inte vad jag ska börja riktigt, men jag tänker att jag ska berätta lite vad vi har hittat på i 22 timmar.

Incheckade i vår hytt vinkade vi av stockholm för 22 timmar tillsammans. Vi började med att gå ner till receptionen på däck 5. Där delar de ut programblad för alla aktiviteter som finns på båten. Vi intervjuade killarna om vilka aktiviteter de ville göra. Det var ju som att fråga två väggar. De hade inte tid och lyssna, de var så lyriska över att vi äntligen var här att vi fick ta beslutet om vad som skulle hände under kvällen.img_4597-1.jpgimg_4598-1.jpgimg_4664.jpg

Smörgåsbord
Vi hade inga hålltider alls, mer än att vi skulle äta smörgåsbord/buffé klockan 18.30, Första middagen så här kan vara bra att boka så man får bord. Det finns 5 restauranger ombord, men buffé känns enkelt och bra när man kommer. Här fanns det måltider för både små och stora magar. Maten var jätte god, det jag kanske saknade var alla grönsaker, jag tog en extra titt men hittade inte alls. 
Smaken var superbra på maten, men ljudnivån är ju ett snäpp högre än i de andra restaurangerna. Men som sagt med exalterade barn kan det vara bra val att köra på buffé.

img_4655-1.jpg

Tävling med Skeppsråttorna.- 
De flesta av barnaktiviteterna var på däck 5 & 6.
När vi ätit klart var det dags för tävlingar och lekar med maskotarna Bianka och hennes vänner Skeppsråttorna. Först var det frågesport och mellan frågorna varvades det med tävlingar, de som ville fick delta. Jag och Henri var med i en tävling och tycker att maskotarna är duktiga på att få med alla barn och föräldrar i deras show. När frågesporten och tävlingarna var slut, var det dags för minidisco.

Dans och musik däck 5

Discot var på lilla scenen och alla barn var välkomna att dansa. Det är väldigt roligt att se hur maskotarna får med sig alla barn i dansen och de gör rörelser som barnen följer efter. 
Henri och Wilhelm älskar verkligen att dansa, så de hade nog önskat att discot var en liten stund till, men när klockan slog 21 var discot slut och aktiviteterna för de yngre barnen var slut för dagen.
Var du äldre än 10 år fick du följa med skeppsråttorna för andra skojiga aktiviteter.

img_4648.jpgimg_4608.jpg
På båten kunde man hitta på mycket för barnen på däck 6,
Vi satte oss här för att vila lite efter discot, killarna fick plocka teckningar och fylla i, det fanns spel för olika åldrar som familjer kunde spela tillsammans.  Det fanns bio som spelades vissa tider olika filmer för olika åldrar. På samma fanns Tv-spelrum, pingisbord och andra aktiviteter, som tipspromenad.
Jag känner kanske att det mesta var för lite äldre barn, men en bra blandning. Efter målningen valde vi att gå till lekrummet som låg precis vid lilla scenen. Medan barnen hittade nya vänner i lekrummet, satt vi och lyssnade på trubaduren och karaoken.

Efter lek och bus hela dagen var det dags för att säga god natt och skapa lite energi inför morgondagen.
img_4665.jpg

Ny morgon, nya möjligheter!
Att sova på en båt är ju nästan som att ligga i en vagga för en bebis, någon gungar lite lätt fram och tillbaka och du sover så gott. När vi vaknade var vi utvilade och höll nästan på att missa frukosten
Vi valde att hoppa buffén och istället valde vi lyxfrukosten, som ingår när man har lyxhytt eller svit.
Här var det en aning lugnare miljö och kändes som en perfekt start på dagen,
här kunde man beställa lite mer frukost än vad du hittar i buffén. Vi beställde lite goda våfflor till barnen och kändes som en extra lyxig  miljö med solen som sken in på oss medan vi satt och åt.img_4639.jpgimg_4640.jpgimg_4641.jpg

Aktiviteterna för avresedagen var Godis-bingo, bad och bio.
Kring 11 var det dags för Godisbingo, det blev tyvärr ingen bingovinst för vår del, men man kan inte alltid ha turen att vinna. Dock var det vinstregn av godis i slutet och alla fick med sig lite gottit till resterande av dagen. Ett mysigt upplägg och även denna aktivitet involverade hela familjen.
Efter detta var det dans och barn-karaoke, vi valde att gå och bada istället för killarna hade pratat om det hela morgonen. img_4637.jpgimg_4635.jpgimg_4633.jpgimg_4634.jpgimg_4594-2.jpgimg_4593-2.jpgBadet var så lyxigt, en mindre pool och ett bubbelbad. köper du biljett fick man
lov att bada 1,5 timma, detta för att alla på båten ska få chans att bada.
Poolen var en aning kall, men efter en stund hoppade killarna i, 1,5 timma räckte mer än nog.

Det kändes som att vi hade kommit utomlands i denna lyxiga lokal. I taket satt det stora värme-lampor som utgjorde tropisk känsla när jag blundade kändes det precis som om vi var på solsemester. Poolen är öppen på kvällarna nu under lovtid och kan tänka mig att det är grymt mysigt att ta ett dopp under kvällstid med himlen ovan sig.

Med tre timmar kvar av kryssningen var det dags för lunch och vi gjorde valet att sitta i restaurang bakfickan, en speciell meny för barnen och en underbar meny för oss vuxna.
Vi valde oxfilen och den var magisk! Perfekt att äta riktigt ordentligt innan bilresan på 5o mil. Bakfickan är samma resturang som vi åt frukost i och det är en underbar miljö att sitta och äta i.

Med två killar som var helt slut försökte vi ta oss till hytten för två timmars vila. Men de fick nys om bion som skulle visas och vi han även med detta i 30 min. Men sen somnade lilla Wilhelm i stolen och då avvek vi från den sista bio-aktiviteten.
Efter en liten vila var det dags att vinka hejdå till Birka, Bianka och Skeppsråttorna för denna gång.img_4615-1.jpg

Vad tyckte vi?! 

Alltså 22 timmar är svårt att sammanfatta då det innefattar så mycket. Men jag måste ärligt säga att jag blev väldigt glatt överraskad av hela resan. Vi har verkligen trivts av tiden tillsammans och alla har  haft roligt. Jag tyckte det var skönt att åka en vardag, då det märktes att det inte var så mycket folk som jag kan tänka mig att det är på helgerna. Men självklart är det lite mer drag då, jag kände att detta räckte gott och väl för oss.

AKTIVITETER

För de små var det ett bra utbud på aktiviteter, de behöver ju lite ”vila” mellan varven så jag tror att det blev en bra blandning med lugn och aktiviteter. Det fanns även aktiviteter för de äldre barnen, men är svårt att utvärdera då vi inte kunde vara med på dem, då killarna var för små. En sak jag la märke till var att de flesta barnen var uppe ganska sent, det brukar bli så på en semester och det kunde kanske varit någon mer aktivitet för de små på kvällen efter discot.

MATEN

Vi testade som sagt lite olika matställen, det finns restaurang för alla magar och plånböcker. Jag känner att utbudet var bra, maten var väldigt smakfull. Och jag vill varmt rekomendera restaurang bakfickan. Där var maten helt fantastisk i en trivsam-miljö. Med fem restauranger, café och olika typer av barer kan nog säkerligen alla hitta något de gillar.

BOENDE:

Vi bokade in oss i sviten och det var ett hytt indelad i två rum, där fanns allt vi behövde och lite där till. Det fanns två toaletter och badrum med badkar. En säng och en utfällbar soffa, perfekt för en familj på fyra/fempersoner. Jag var även inne och kollade på andra rum och jag måste säga att de ser alla väldigt fräscha ut! De håller just nu på att renovera många rum och jag tycker båtens hytter håller högklass .

UTBUD
av butiker:

Det finns två butiker ombord, en med lite accessoarer och diverse kläder samt en lite större butik där alla taxfree varor höll till. För oss vuxna fanns det mesta att köpa här, men just under sportlovet kanske man hade kunna ta in lite mer bredare sortiment till barnen just för dem här veckorna.

PERSONAL:
Vi hade mycket kontakt med personalen som tog hand om barnen och de hade god hand om dem. De fick även med oss föräldrar i många aktiviteter vilket inte alltid är det enklaste. Jag upplevde att all peronal var väldigt trevlig vart vi än kom. Så har verkligen bara gott att säga om detta.

Tips inför resan:

När man kommer på båten tycker jag man ska gå ner och ta ett schema på aktiviteterna som gäller under resan. Då missar man inte något och kan planera in alla sina andra aktiviteter utefter det. Åker man med mindre barn kan det vara bra att boka upp så mycket mat-tillfällen som möjligt. Har man otur kan man få vänta på att få bord och många gånger har inte barnen det tålamodet när de är hungriga ;).

Att bada kan man göra både under kvällstid och på avresedagen. Det kan vara mycket folk och det går inte att boka badtid, så ett tips är att ”skippa” en aktivitet som är inbokad för då är det nästan garanterat mindre folk som vill bada. Köp Biankas armband, det ger barnen fri dricka under hela resan, läsk, vatten och juice. Där ingår även en godis-bingo bricka som gäller under avresedatumet.

Vi kommer säkerligen återkomma till Birka, både med och utan barn.

 Vill ni testa Birkas lov-weekend eller bara läsa mer om aktiviteterna och artisterna kan ni klicka

°°°°°°°HÄR°°°°°°

Om ni väljer att boka kan ni klicka in koden:
BIBLOGG
Då får ni 100.- extra rabatt på er bokning utvalda dagar.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna