VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Det finns något att göra för alla!

Som ni säkert vet hade vi semester och en hel vecka i sälen, kyla och värme på samma gång.
Det var några år sedan vi var där och det är premiär med barnen. Vilket skulle visa sig vara en spännande nyhet!
Vi kom upp på lördagen, killarna fixade bilen bra och de var lagom taggade inför Valles skidskola som vi bokat.
På söndagen gick hela familjen iväg och hyrde skidor, vi valde att inte köpa skidor så här första resan, mest för att vi inte visste om killarna gillade att åka och hade känts dumt om vi köpt och stått där med två par i garaget sedan.

Att hyra var smidigt och väldigt enkelt, i barnens uthyrningspaket ingår : Pjäxor, skidor och hjälm för fr.395.-
Beror lite på hur många dagar du ska vara där, vi hyrde för en vecka. Ett tips (om det går) gå gärna och hyr skidor dagen innan de börjar, för känslan att sätta ner sina fötter i något ”man sitter fast i” är lite obehaglig. Det kan vara bra att hyra i förväg då det alltid gå fortare. Vi gjorde inte detta och lär oss av våra misstag, vi hamnade i en kö som mestadels gick fram för dem som hade hyrt i förväg. Så det kan man verkligen tänka på. Det gör ni på skishop hemsida 
Henri och Wilhelm fick leka runt i pjäxorna ett tag på söndagen för att verkligen känna sig vana.  Jag som åkt i 30 år, känner alltid mig lite låst första gången jag går i pjäxorna.

Första dagen på Valles skidskola får de träffa sin skidlärare
alltså redan från första sekund skapar de band med barnen. Grupperna är inte så stora så man känner sig väldigt trygg i att de har koll på alla. Jag jobbar med barn och vet att jobbet är mycket kärleksfullt, men också krävande, det är väl alla jobb. Men energin barn ger, gör att jobbet blir magiskt. Och det märks verkligen på dem som jobbar att de har kul när de jobbar.

De busar och leker fram lärandet och allt blir så mycket enklare då.
Det finns en massa olika grupper. Henri och Wilhelm gick i två olika då de skiljer i ålder på dem.
Det finns grupper för ALLA, nybörjare som van åkare och detta finns även för oss vuxna om vi vill testa med.
Tiderna är grymma, finns tider hela dagen, men se till att boka detta INNAN ni lämnar inför resan för det är mycket som blir uppbokade direkt.

Efter en vecka i sälen märkets så stor skillnad på Henris åkande, han som aldrig stått på ett par skidor innan, kunde åka ner för backen, ta lift själv och ploga för att stanna. Han älskade att åka och han är redan peppad för nästa år.

Wilhelm var med grym i backen, men dag 2 slog han sig i liften och efter det ville han nästan bara åka med oss.
Sista dage gick vi upp med honom och då fick han höra att Valle skulle komma, då var han bara tvungen att vara med. Det avslutades med att alla barn som går i skidskolan fick en medalj och diplom och ingen var mer stolt än Wilhelm.
En eloge till alla fina skildlärare som finns, de gör ett grymt jobb och de syns att de älskar sitt jobb!

 


Vad finns det mer än skidor?
I sälen finns det så mycket mer att göra än skidor, men om man ser det från barnperspektiv så behöver man inte åka skidor för att få en upplevelse här.

Vallekoceptet är relativ nytt om jag förstått rätt, han finns med lite överallt .
Det finns valleparad, där man kan få träffa honom och ta lite skidturer med han i backen.
Mycket utan Valles saker finns runt omkring i sälen, Experium och sälfjällstorget, det ligger en liten bit ifrån Lindvallen (inte långt) men efter enhel dag i skidbacken var killarna inte sugna på att gå dit.
Så vi kommer nog prova fler av dem aktiviteterna nästa år:

Aktiviteter för barn:
Valles afterski: där man är ute och dansar tillsammans med valle och hans vänner i pjäxor och skidkläder.
Detta var super roligt och killarna älskade det, Valle har egna låtar som spelades på mini discot som ni kan hitta på Sportify: Kan vara kul att köra innan man åker med, så barnen kan vara med och sjunga. För att komma till spellistan klicka HÄR.
Minidisco
är klockan 17 perfekt tid innan kvällsmat, detta ligger på sälfjällstorget och här får alla barn dansar tillsammans med valle och hand vänner.

Valles Show:
Detta fick vi höra väldigt bra om redan innan vi kom hit, middagsshow och tex-mexmat, men vi testade tyvärr inte det då dagarna inte räckte till. Showen går att boka i förväg och den dagen vi skulle gå var det fullt.
Så ett tips är att verkligen boka i förväg. Det gör ni HÄR 

Experium:
På experium finns massvis med aktiviteter för barn och vuxna, det finns lek och busland, bowling, badpalats och Bio samt en massa för oss vuxna också. Har man lite tid kan man nog spendera en hel dag här.
Vi åkte för skidorna och är väldigt glada att det finns andra saker at göra runt omkring. För det hade verkligen räddat oss om killarna inte alls ville åka.
Men det blev mycket åkning och vi hann inte med resterande istället, det viktigaste är väl att man gör det som passar sin familj och att åka till sälen kommer bli en tradition som kommer fortlöpa under många år.


Kommentarer


  1. Hanna 7 februari, 2017 on 20:02

    Vem skulle barnen träffa första dagen på skidskolan om inte skidläraren menar du? Skulle väl inte direkt se det som något exceptionellt bra att barnen får träffa skidläraren första dagen på skidskolan, utan som en grundförutsättning?! Jag hade nog krävt pengarna tillbaka om barnen inte fått träffa läraren första dagen..?

  2. barnrumsinspo 7 februari, 2017 on 20:23

    Självklart, jag får väl vara lite tydligare. Jag gillar hur aktiva skidlärarna är från första början. De skojar och busar redan från första stund, vilket verkligen avdramatiserade mina barns rädsla. Man ser gemenskapen de delar och ett engagemang som verkligen lyser igenom till oss försäldrar. Vilket också gör oss trygga. Men jag ber om ursäkt för fel ordval, jag kunde skrivit. När barnen träffade skidskollärare….
    Med deras engagemang hade jag kunna betalt dubbelt så mycket.
    Vänligen Hanna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna